Suvemaitseline
moos ja
marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid. Kõik on igati sobivad nii hommikusele röstsaiale määrimiseks, jogurtisse lisamiseks või pannkoogi kõrvale maiustamiseks. Moosisuhkrute abil on suisa naeruväärselt lihtne suvine saak purki varuda. 

Punasesõstramoos

Kibuvitsamoos

Kollase tomati moos

Rabarberimoos leedriõiesiirupiga

Virsikumarmelaad mündiga

Rohelise viinamarja moos

Mustsõstramoos

Chorizo-tomatimoos

Ploomimarmelaad

Kas moos on valmis?

Kontrollimaks, kas moosi või marmelaadi konsistents on paras, aseta keetmist alustades tühi taldrik külmikusse. Kontrollimiseks võta taldrik välja, pane sellele veidi moosi või marmelaadi ning aseta taldrik tagasi külmkappi veidikeseks jahtuma. Natukese aja pärast võta taldrik uuesti välja ja tõmba lusikaga läbi moosi/marmelaadi. Kui lusika jälg jääb täis valgumata, on hoidis valmis.

Õuna-ploomimoos

Põldmarjamoos

Tomatimoos

Vaarika-laimi-lagritsa moos

Tikrimoos

Rabarberimoos kardemoni ja vanilliga

Maasikamoos sidruni ja piparmündiga

Kirsimoos šokolaadiga

Arbuusi-maasikamoos

Sildimasin

Siin saad lihtsasti teha kõigile hooaja headele silte!

Veel retsepte moosi ja marmelaadi valmistamiseks leiate siit

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.