Suvemaitseline
moos ja
marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid. Kõik on igati sobivad nii hommikusele röstsaiale määrimiseks, jogurtisse lisamiseks või pannkoogi kõrvale maiustamiseks. Moosisuhkrute abil on suisa naeruväärselt lihtne suvine saak purki varuda. 

Suvine moos

Rabarberimoos portveiniga

Põldmarjamarmelaad vanilliga

Punasesõstramoos

Kibuvitsamoos

Kollase tomati moos

Rabarberimoos leedriõiesiirupiga

Virsikumarmelaad mündiga

Rohelise viinamarja moos

Mustsõstramoos

Chorizo-tomatimoos

Ploomimarmelaad

Kas moos on valmis?

Kontrollimaks, kas moosi või marmelaadi konsistents on paras, aseta keetmist alustades tühi taldrik külmikusse. Kontrollimiseks võta taldrik välja, pane sellele veidi moosi või marmelaadi ning aseta taldrik tagasi külmkappi veidikeseks jahtuma. Natukese aja pärast võta taldrik uuesti välja ja tõmba lusikaga läbi moosi/marmelaadi. Kui lusika jälg jääb täis valgumata, on hoidis valmis.

Õuna-ploomimoos

Põldmarjamoos

Tomatimoos

Vaarika-laimi-lagritsa moos

Tikrimoos

Rabarberimoos kardemoni ja vanilliga

Maasikamoos sidruni ja piparmündiga

Kirsimoos šokolaadiga

Arbuusi-maasikamoos

Sildimasin

Siin saad lihtsasti teha kõigile hooaja headele silte!

Veel retsepte moosi ja marmelaadi valmistamiseks leiate siit

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.