Tume suhkrusiirup
Siirup (suhkrusiirup) saadakse peedi- või roosuhkrust valge suhkru tootmisel saadavate erinevate külgvoogude segamise teel. Siirup on viskoosne lahus, mis koosneb suhkrust (sahharoos), viinamarjasuhkrust (glükoos) ja puuviljasuhkrust (fruktoos). Erinevate suhkrute kombinatsioon hoiab ära kristalliseerumise ja väga kõrge suhkrusisaldus (umbes 80%) tagab pika säilivusaja.
Siirupit toodetakse erineva kvaliteediga, segades erinevaid külgvooge erinevatel viisidel: nii on võimalik saada erinevaid värvusi ja maitseid. Värvus ja maitse sõltuvad peamiselt väiksematest mineraalsoolakogustest ja muudest ainetest, mida leidub looduslikult tooraines, kuid õige maitseprofiili saamiseks võib olla vaja lisada soola. Iga kvaliteet on kohandatud konkreetse kasutuse jaoks. Siirup kui toode sobib eriti kasutamiseks küpsetamisel, kuid seda kasutatakse ka kondiitritoodete, jäätise ja magustoitude valmistamisel.
Tume siirup on aromaatne, vürtsika ja veidi lagritsat meenutava maitsega tumepruun suhkrusiirup. Maitse annab siirupile suhkruroo melass .Tume siirup sobib kasutamiseks pajaroogades, küpsetistes ja magustoitudes, aga ka soojades ja külmades jookides. Kasutades küpsetamisel kristallsuhkru asemel siirupit, püsivad teie küpsetised kauem pehmed, sest siirup seob paremini niiskuse taignasse. Külmades jookides on siirupit hea magustajana kasutada, sest ta lahustub kiiremini kui kristall – või tükksuhkur. Tundlikumale maitsemeelele annab siirupi kasutamine joogi (nt. kohvi või tee) maitsestamisel ka uue meeldiva maitseelamuse.
Siirupit tuleks säilitada toatemperatuuril, et vältida kristalliseerumist.
Tume siirup on pakitud mõõteskaalaga plastikpudelisse, mis on suletud tilkumiskindla korgiga.
1 pakendi netokaal: 750g
Koostis: suhkrusiirup
100 g toodet sisaldab
Energiat | 1318 kJ/310 kcal |
Rasva | 0 g |
- millest küllastunud rasvhappeid | 0 g |
Süsivesikuid | 77 g |
- millest suhkruid | 77 g |
Valke | <0,5 g |
Soola | 0.94 g |
Mõõtühikute teisendus:
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g
Retseptis ettenähtud kristallsuhkru koguse võid sõltuvalt taignast kas osaliselt või täielikult asendada suhkrusiirupiga. Magususelt vastab 1 dl kristallsuhkrule 1/2 dl siirupit.
Kuna siirup on vedel, tuleks selle kasutamisel pärmitaignas vähendada muu vedeliku kogust umbes 1/4 — 1/2 dl võrra.
Vahustamist nõudvates taignates võid umbes kolmandiku nõutavast suhkrukogusest asendada siirupiga ilma koogi konsistentsi rikkumata. Küpsisetaignas võib enamasti julgelt poole suhkrukogusest asendada siirupiga.

Lihavõtte maiuspalad
Siit leiad nii küpsetisi, maiustusi ja magustoite retsepte tõeliselt rõõmsateks lihavõttepühadeks.

Küpsetame tsitrustega
Apelsini ja sidruni maitsed toovad meeltesse pehme ja sooja troopilise tuulepuhangu ning sobivad ülihästi erinevaid küpsetisi täiustama.

Pannkoogid
Pannkoogid meeldivad nii lastele kui täiskasvanutele. Pannkoogid sobivad ideaalselt vahepalaks, piknikukorvi, brunch’iks või magustoiduks ning neid on lihtne erinevate maitsvate lisanditega varieerida.

Tsitruste aeg
Kas saab olla midagi paremat kui alustada päeva nautides hommikukohvi või tee kõrvale röstsaiaviilu, millel sillerdab kutsuvalt maitsev omavalmistatud marmelaad? Talvistel poelettidel pikutavad hooaja tsitrusviljad pakuvad kuhjaga inspiratsiooni.

Külma ilma joogid
Soojad joogid on meie tujukas põhjamaises kliimas alati teretulnud, kuid kõige enam rõõmustame nende üle sügiskülmade saabudes või talvel suusamäelt kodusoojusesse tagasi jõudes.

Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge.