Hele suhkrusiirup

Siirup (suhkrusiirup) saadakse peedi- või roosuhkrust valge suhkru tootmisel saadavate erinevate külgvoogude segamise teel. Siirup on viskoosne lahus, mis koosneb suhkrust (sahharoos), viinamarjasuhkrust (glükoos) ja puuviljasuhkrust (fruktoos). Erinevate suhkrute kombinatsioon hoiab ära kristalliseerumise ja väga kõrge suhkrusisaldus (umbes 80%) tagab pika säilivusaja.

Siirupit toodetakse erineva kvaliteediga, segades erinevaid külgvooge erinevatel viisidel: nii on võimalik saada erinevaid värvusi ja maitseid. Värvus ja maitse sõltuvad peamiselt väiksematest mineraalsoolakogustest ja muudest ainetest, mida leidub looduslikult tooraines, kuid õige maitseprofiili saamiseks võib olla vaja lisada soola. Iga kvaliteet on kohandatud konkreetse kasutuse jaoks. Siirup kui toode sobib eriti kasutamiseks küpsetamisel, kuid seda kasutatakse ka kondiitritoodete, jäätise ja magustoitude valmistamisel.

Hele siirup on kerge karamelli maitsega pehmemaitseline kuldpruun suhkrusiirup, mis sobib magustoitude ning puuviljasalatite kastmeks, küpsetamiseks ning jookide maitsestamiseks. Kasutades küpsetamisel kristallsuhkru asemel siirupit, püsivad teie küpsetised kauem pehmed, sest siirup seob paremini niiskuse taignasse. Külmades jookides on siirupit hea magustajana kasutada, sest ta lahustub kiiremini kui kristall – või tükksuhkur. Tundlikumale maitsemeelele annab siirupi kasutamine joogi (nt. kohvi või tee) maitsestamisel ka uue meeldiva maitseelamuse.

Siirupit tuleks säilitada toatemperatuuril, et vältida kristalliseerumist.

Hele siirup on pakitud mõõteskaalaga plastikpudelisse, mis on suletud tilkumiskindla korgiga.

1 pakendi netokaal: 750g

Koostis: suhkrusiirup, sool

100 g toodet sisaldab

Energiat 1326 kJ/312 kcal
Rasva 0 g
- millest küllastunud rasvhappeid 0 g
Süsivesikuid 78 g
- millest suhkruid 78 g
Valke 0 g
Soola 1,0 g


Mõõtühikute teisendus:
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g

Retseptis ettenähtud kristallsuhkru koguse võid sõltuvalt taignast kas osaliselt või täielikult asendada suhkrusiirupiga. Magususelt vastab 1 dl kristallsuhkrule 1/2 dl siirupit.

Kuna siirup on vedel, tuleks selle kasutamisel pärmitaignas vähendada muu vedeliku kogust umbes 1/4 — 1/2 dl võrra.

Vahustamist nõudvates taignates võid umbes kolmandiku nõutavast suhkrukogusest asendada siirupiga ilma koogi konsistentsi rikkumata. Küpsisetaignas võib enamasti julgelt poole suhkrukogusest asendada siirupiga.

Vt. ka tume suhkrusiirup

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Semifreddo

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Pakkuge janukustutajat suvesoojuses! Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Leedriõie panna cotta laimimarinaadis marjadega

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.