Hele suhkrusiirup

Siirup (suhkrusiirup) saadakse peedi- või roosuhkrust valge suhkru tootmisel saadavate erinevate külgvoogude segamise teel. Siirup on viskoosne lahus, mis koosneb suhkrust (sahharoos), viinamarjasuhkrust (glükoos) ja puuviljasuhkrust (fruktoos). Erinevate suhkrute kombinatsioon hoiab ära kristalliseerumise ja väga kõrge suhkrusisaldus (umbes 80%) tagab pika säilivusaja.

Siirupit toodetakse erineva kvaliteediga, segades erinevaid külgvooge erinevatel viisidel: nii on võimalik saada erinevaid värvusi ja maitseid. Värvus ja maitse sõltuvad peamiselt väiksematest mineraalsoolakogustest ja muudest ainetest, mida leidub looduslikult tooraines, kuid õige maitseprofiili saamiseks võib olla vaja lisada soola. Iga kvaliteet on kohandatud konkreetse kasutuse jaoks. Siirup kui toode sobib eriti kasutamiseks küpsetamisel, kuid seda kasutatakse ka kondiitritoodete, jäätise ja magustoitude valmistamisel.

Hele siirup on kerge karamelli maitsega pehmemaitseline kuldpruun suhkrusiirup, mis sobib magustoitude ning puuviljasalatite kastmeks, küpsetamiseks ning jookide maitsestamiseks. Kasutades küpsetamisel kristallsuhkru asemel siirupit, püsivad teie küpsetised kauem pehmed, sest siirup seob paremini niiskuse taignasse. Külmades jookides on siirupit hea magustajana kasutada, sest ta lahustub kiiremini kui kristall – või tükksuhkur. Tundlikumale maitsemeelele annab siirupi kasutamine joogi (nt. kohvi või tee) maitsestamisel ka uue meeldiva maitseelamuse.

Siirupit tuleks säilitada toatemperatuuril, et vältida kristalliseerumist.

Hele siirup on pakitud mõõteskaalaga plastikpudelisse, mis on suletud tilkumiskindla korgiga.

1 pakendi netokaal: 750g

Koostis: suhkrusiirup, sool

100 g toodet sisaldab

Energiat 1326 kJ/312 kcal
Rasva 0 g
- millest küllastunud rasvhappeid 0 g
Süsivesikuid 78 g
- millest suhkruid 78 g
Valke 0 g
Soola 1,0 g


Mõõtühikute teisendus:
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g

Retseptis ettenähtud kristallsuhkru koguse võid sõltuvalt taignast kas osaliselt või täielikult asendada suhkrusiirupiga. Magususelt vastab 1 dl kristallsuhkrule 1/2 dl siirupit.

Kuna siirup on vedel, tuleks selle kasutamisel pärmitaignas vähendada muu vedeliku kogust umbes 1/4 — 1/2 dl võrra.

Vahustamist nõudvates taignates võid umbes kolmandiku nõutavast suhkrukogusest asendada siirupiga ilma koogi konsistentsi rikkumata. Küpsisetaignas võib enamasti julgelt poole suhkrukogusest asendada siirupiga.

Vt. ka tume suhkrusiirup

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.