Tume muscovado suhkur

Dansukkeri muscovado suhkur pärineb Mauritiuse saarelt ja seda toodetakse suhkruroost. Suhkrut töödeldakse võimalikult vähesel määral, et säilitada naturaalset suhkruroo aroomi ja värvi.

Tumeda muscovado suhkru maitse on vürtsikas ja veidi lagritsane, selle maitsenüansi annab tootele selles sisalduv suhkruroo melass. Selle tootega on põnev maitsestada kastmeid, marinaade  ja tšatnisid, kuid eriti hõrgu maitsekoosluse moodustab tume muscovado koos šokolaadiga.

Koostis: roosuhkur

100 g toodet sisaldab

Energiat 1649 kJ/388 kcal
Rasva 0 g
- millest küllastunud rasvhappeid 0 g
Süsivesikuid 97 g
- millest suhkruid 96 g
Valke 0 g
Soola 0.24 g


Nõuandeid:
- muscovado suhkur on niiske suhkur, mis võib avatud pakendis pikema aja jooksul õhuga kokku puutudes kuivada ning kivistuda. Selleks, et suhkur uuesti pehmeks muutuks, võite suhkrupakki torgata nt õuna- või kartuliviilu või niisutatud köögipaberinutsaku, sulgedes pakendi siis õhukindlalt. Kui suhkru pehmendamisega on kiire asetage kivistunud suhkrutükk mikrolaineahju, paigutage kõrvale klaas vähese veega ning kuumutage täisvõimsusel 30-60 sekundit. Selleks, et kohe alustuseks vältida kivinemist tuleks toodet säilitada võimalikult õhukindlalt suletud pakendis.
- Tume muscovado suhkur lisab maitsele huvitavaid nüansse, eriti koos šokolaadiga. Asendades tavalise suhkru tumeda muscovadoga küpsetiste ja magustoitude retseptides, mis sisaldavad šokolaadi, nt. küpsised, trühvlid, koogid, saate oma lemmikretsepti valmistades lihtsate vahenditega uue suurepärase maitseelamuse.
- muscovado suhkur sobib suurepäraselt ka kuumade jookide, eriti kohvi maitsestamiseks. Proovige muscovado suhkruga  maitsestada näiteks iiri kohvi või kakaod.

Vt. ka hele muscovado

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.