Teistmoodi Napoleoni kook

Imperaatorlik klassika mittetraditsioonilises stiilis, valmistatud ja serveeritud koogina. Kaetud kirsimoosiga.

6 tükki

PT1H

1,5 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vanillikreem
1/2 vanillikauna
250 ml piima
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
16 g maisitärklist
25 g toasooja võid

Kirsimoos
200 g kirsse
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Õunapüreed

1 pakk värsket lehttainast
300 ml vahukoort

Glasuur
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
15 ml vett
30 ml kirsimoosi

Juhised

Alusta vanillikreemi valmistamisest. Lõika vanillikaun pooleks, kraabi seemned piimasse, lisa ka kaun ja kuumuta piim keemiseni. Eemalda vanillikaun.
Vahusta munakollased, suhkur ja maisitärklis kohevaks. Vala piim munasegusse pidevalt segades.
Vala segu tagasi potti ja kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Eemalda tulelt ja lisa vähehaaval või. Kata kauss kilega ja pane külmkappi.

Kirsimoos: Pese kirsid ja eemalda kivid. Purusta kirsid blenderis või haki peeneks ja sega moosisuhkruga kastrulis, keeda 4-5 minutit. Eemalda vaht ja vala steriliseeritud purki. Kaaneta ja hoia jahedas.

Lehttainalehed: Kuumuta ahi 200°C-ni. Jaga tainas kolmeks leheks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kahvliga augud sisse ja kata väiksema ahjuplaadiga, et taigen küpsedes muhklikuks ei kerkiks. Küpseta 10 minutit, vajutusplaat ja küpseta veel 5 minutit. Lase täielikult jahtuda.

Kokkupanek: Vahusta koor tugevaks ja sega 200-300 ml vanillikreemi hulka. Sega tuhksuhkur ja vesi glasuuriks.
Määri lehttainale kirsimoosi ja nirista peale glasuuri, et tekitada marmorjas efekt. Aseta külmikusse tahenema.
Aseta järgmine tainaleht serveerimisalusele, määri sellele õhuke kiht õunapüreed, seejärel kiht vanillikreemi. Määri paks kiht vanillikreemi viimasele lehttainalehele ja aseta see õunapüree ja vanillikreemi peale.
Võta külmikust leht glasuuriga ja aseta koogi kattekihiks.

Nipp!
Lõika Napoleoni kook kuueks tükiks ja loputa nuga iga lõikamise järel kuumas vees, et lõikamine oleks lihtsam.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.