Teistmoodi Napoleoni kook

Imperaatorlik klassika mittetraditsioonilises stiilis, valmistatud ja serveeritud koogina. Kaetud kirsimoosiga.

6 tükki

PT1H

1,5 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vanillikreem
1/2 vanillikauna
250 ml piima
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
16 g maisitärklist
25 g toasooja võid

Kirsimoos
200 g kirsse
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Õunapüreed

1 pakk värsket lehttainast
300 ml vahukoort

Glasuur
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
15 ml vett
30 ml kirsimoosi

Juhised

Alusta vanillikreemi valmistamisest. Lõika vanillikaun pooleks, kraabi seemned piimasse, lisa ka kaun ja kuumuta piim keemiseni. Eemalda vanillikaun.
Vahusta munakollased, suhkur ja maisitärklis kohevaks. Vala piim munasegusse pidevalt segades.
Vala segu tagasi potti ja kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Eemalda tulelt ja lisa vähehaaval või. Kata kauss kilega ja pane külmkappi.

Kirsimoos: Pese kirsid ja eemalda kivid. Purusta kirsid blenderis või haki peeneks ja sega moosisuhkruga kastrulis, keeda 4-5 minutit. Eemalda vaht ja vala steriliseeritud purki. Kaaneta ja hoia jahedas.

Lehttainalehed: Kuumuta ahi 200°C-ni. Jaga tainas kolmeks leheks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kahvliga augud sisse ja kata väiksema ahjuplaadiga, et taigen küpsedes muhklikuks ei kerkiks. Küpseta 10 minutit, vajutusplaat ja küpseta veel 5 minutit. Lase täielikult jahtuda.

Kokkupanek: Vahusta koor tugevaks ja sega 200-300 ml vanillikreemi hulka. Sega tuhksuhkur ja vesi glasuuriks.
Määri lehttainale kirsimoosi ja nirista peale glasuuri, et tekitada marmorjas efekt. Aseta külmikusse tahenema.
Aseta järgmine tainaleht serveerimisalusele, määri sellele õhuke kiht õunapüreed, seejärel kiht vanillikreemi. Määri paks kiht vanillikreemi viimasele lehttainalehele ja aseta see õunapüree ja vanillikreemi peale.
Võta külmikust leht glasuuriga ja aseta koogi kattekihiks.

Nipp!
Lõika Napoleoni kook kuueks tükiks ja loputa nuga iga lõikamise järel kuumas vees, et lõikamine oleks lihtsam.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.