Tarretisesuhkur Multi
Tarretisesuhkur Multi abil on lihtne valmistada piimapõhiseid tarretatud magustoite, nagu näiteks vaniljepudingut, erinevaid mousse ja pehmeid kooreseid koogitäidiseid. Ka trendikas pannacotta valmib tarretisesuhkur Multi abiga ilma suurema vaevata. Multiga valmistatud tarretis on pehme ja ei sobi tugevat tarretust nõudvate kookide valmistamiseks.
Tarretisesuhkur Multi on 100 % taimne toode ning seetõttu sobilik ka taimetoitlaste toidulauale. Tarrendavaks aineks tootes on karrageen ning jahvatatud jaanileivapuu.
Tarretisesuhkur Multi ei sobi hoidistamiseks. Marjaželeede ja -marmelaadide valmistamiseks soovitame kasutada marmelaadisuhkrut, moosisuhkrut või tavalist valget suhkrut.
Multi abil magustoidu valmistamiseks tuleb vedelik vastavalt retseptile (vesi, piim, koor, mahl) kuumutada keemiseni, lisada tarretisesuhkur Multi ning keeta 30 sekundit, seejärel kohe pliidilt ära tõsta. Vedelik hakkab jahtudes kohe tarretuma, seetõttu võib valmis tarretis magustoidu kaussidesse jaotades juba tükiline tunduda, kuid ärge muretsege, tervenisti tarretudes jääb magustoidu tekstuur ilus ja ühtlane.
Koostis: Suhkur, tarrendaine (karrageen, jahvatatud jaanileivapuu)
1 pakendi netokaal: 370 g
100 g toodet sisaldab
Energiat | 1687 kJ/397 kcal |
Rasva | 0 g |
- millest küllastunud rasvhappeid | 0 g |
Süsivesikuid | 99 g |
- millest suhkruid | 99 g |
Valke | 0 g |
Soola | 0.02 g |
Mille poolest erineb tarretisesuhkur Multi ”tavalisest” tarretisesuhkrust?
- Tarretisesuhkur Multi tarrendained on karrageen ja jaanileivapuu pulber, mistõttu võib seda toodet kasutada ka piimatoodete, nt. kohvikoorega valmistatava tarretise koostises. Tavalise tarretisesuhkru tarrendaine on pektiin, mis on küll väga tõhus tarrendaine, kuid vajab toimimiseks üsna happelist keskkonda. Seetõttu ei sobi tavaline tarretisesuhkur piimapõhiste toorainetega magustoitude valmistamiseks.
- Tarretisesuhkrut Multi kulub tarretise valmistamisel tavalisest tarretisesuhkrust enam, sest karrageen ja jaanileivapuu jahu ei ole sama tõhusad tarrendained kui pektiin.
Tarretatud koogikate: 1 dl tarretisesuhkrut Multi, 1–1.5 dl vett
Tarretatud dessert: 1 dl tarretisesuhkrut Multi, 2 dl vett või lahjat mahla
Maht/kaal: 1 dl tarretisesuhkrut Multi kaalub u. 95 g
Saadaval Eesti kaubandusvõrgus COOP Eesti ja Rimi Eesti suuremates kauplustes.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.