Moosisuhkur

Moosisuhkur on Dansukkeri suhkur, mis on mõeldud spetsiaalselt koduste mooside ja keediste valmistamise lihtsustamiseks ja kiirendamiseks. Kasutades moosi valmistamiseks Dansukkeri moosisuhkrut, piisab 1 kg marjadest maitsva, paksu ja ka toatemperatuuril hästi säiliva moosi valmistamiseks vaid 500 gr moosisuhkrust. Moosisuhkruga valmistatud moos saab paks ka siis kui kasutate marju, millest tavalise suhkruga tehtud moos liiga vedelaks jääma kipub, sest moosisuhkur sisaldab lisaks tavalisele suhkrule veel ka puuviljapektiini, mis on looduslik tarrendaine ja teeb moosi mõnusalt paksuks. Kuna moosisuhkruga keedetud moosis on suhkrut poole vähem, on selleks et tagada moosi säilimine, tootesse lisatud kaaliumsorbaati. See on säilitusaine, mida esineb ka looduses nt. pihlakamarjades. Kaaliumsorbaat aitab moosil säilida ka toatemperatuuril.

Moosisuhkruga moosi keetes pole tarvis moosi väga pikalt keeta, sest pektiin vajab korralikuks lahustumiseks ja „tööle hakkamiseks“ üsna lühikest aega. 10 minutit on enamasti täiesti piisav aeg. Liiga pikk keetmisaeg võib pektiini tarrendavat toimet pärssida ja moos võib jääda liiga vedel.
 

Hästisäiliva moosi valmistamise suhkruspikker:

1 kg tavalist suhkrut = 1 kg või 2 liitrit marju

1 kg moosisuhkrut = 2 kg või 4 liitrit marju

1 pakk (330g) marmelaadisuhkrut = 1 kg või 2 liitrit marju

1 pakendi netokaal: 1 kg

Koostis: suhkur, tsitruselistest valmistatud pektiin, sidrunhape ja kaaliumsorbaat

100 g toodet sisaldab

Energiat 1684 kJ/396 kcal
Rasva 0 g
- millest küllastunud rasvhappeid 0 g
Süsivesikuid 99 g
- millest suhkruid 99 g
Valke 0 g
Soola 0.07 g
Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.