Moosisuhkur
Moosisuhkur on Dansukkeri suhkur, mis on mõeldud spetsiaalselt koduste mooside ja keediste valmistamise lihtsustamiseks ja kiirendamiseks. Kasutades moosi valmistamiseks Dansukkeri moosisuhkrut, piisab 1 kg marjadest maitsva, paksu ja ka toatemperatuuril hästi säiliva moosi valmistamiseks vaid 500 gr moosisuhkrust. Moosisuhkruga valmistatud moos saab paks ka siis kui kasutate marju, millest tavalise suhkruga tehtud moos liiga vedelaks jääma kipub, sest moosisuhkur sisaldab lisaks tavalisele suhkrule veel ka puuviljapektiini, mis on looduslik tarrendaine ja teeb moosi mõnusalt paksuks. Kuna moosisuhkruga keedetud moosis on suhkrut poole vähem, on selleks et tagada moosi säilimine, tootesse lisatud kaaliumsorbaati. See on säilitusaine, mida esineb ka looduses nt. pihlakamarjades. Kaaliumsorbaat aitab moosil säilida ka toatemperatuuril.
Moosisuhkruga moosi keetes pole tarvis moosi väga pikalt keeta, sest pektiin vajab korralikuks lahustumiseks ja „tööle hakkamiseks“ üsna lühikest aega. 10 minutit on enamasti täiesti piisav aeg. Liiga pikk keetmisaeg võib pektiini tarrendavat toimet pärssida ja moos võib jääda liiga vedel.
Hästisäiliva moosi valmistamise suhkruspikker:
1 kg tavalist suhkrut = 1 kg või 2 liitrit marju
1 kg moosisuhkrut = 2 kg või 4 liitrit marju
1 pakk (330g) marmelaadisuhkrut = 1 kg või 2 liitrit marju
1 pakendi netokaal: 1 kg
Koostis: suhkur, tsitruselistest valmistatud pektiin, sidrunhape ja kaaliumsorbaat
100 g toodet sisaldab
Energiat | 1684 kJ/396 kcal |
Rasva | 0 g |
- millest küllastunud rasvhappeid | 0 g |
Süsivesikuid | 99 g |
- millest suhkruid | 99 g |
Valke | 0 g |
Soola | 0.07 g |
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.