Marmelaadisuhkur
Marmelaadisuhkur on Dansukkeri toode, mis on mõeldud selleks, et lihtsustada ja kiirendada tavalisest 2/3 võrra väiksema suhkrusisaldusega eriti tihkete koduste mooside ja marmelaadide valmistamist. Kasutades moosi valmistamiseks Dansukkeri marmelaadisuhkrut, piisab 1 kg marjadest maitsva, paksu ja vähese suhkrusisaldusega moosi valmistamiseks vaid ühest pakist ehk 330 grammist marmelaadisuhkrust. Marmelaadisuhkur sisaldab lisaks tavalisele suhkrule veel ka puuviljapektiini, mis on looduslik tarrendaine ja teeb moosi mõnusalt paksuks. Samuti sisaldab toode säilitusainet kaaliumsorbaat. See on säilitusaine, mida esineb ka looduses nt. pihlakamarjades. Marmelaadisuhkru abiga valmistatud moose ja marmelaade soovitame nende vähese suhkrusisalduse tõttu säilitada keldri või külmkapi jaheduses.
Marmelaadisuhkruga moosi keetes pole tarvis moosi väga pikalt keeta, sest pektiin vajab korralikuks lahustumiseks ja „tööle hakkamiseks“ üsna lühikest aega. 10 minutit on enamasti täiesti piisav aeg. Liiga pikk keetmisaeg võib pektiini tarrendavat toimet pärssida ja moos võib jääda liiga vedel.
Hästisäiliva moosi valmistamise suhkruspikker:
1 kg tavalist suhkrut = 1 kg või 2 liitrit marju
1 kg moosisuhkrut = 2 kg või 4 liitrit marju
1 pakk (330g) marmelaadisuhkrut = 1 kg või 2 liitrit marju
1 paki netokaal: 330g
Koostis: suhkur, tarrendaine pektiin, kaaliumsorbaat
100 g toodet sisaldab
Energiat | 1666 kJ/392 kcal |
Rasva | 0 g |
- millest küllastunud rasvhappeid | 0 g |
Süsivesikuid | 98 g |
- millest suhkruid | 98 g |
Valke | 0 g |
Soola | 0.15 g |

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.