Vürtsipätsid

2 tükki

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

50 g pärmi
1/2 liitrit leiget vett
1/2 dl kaerakliisid
125 g lahjat kodujuustu
1 tl soola
1/2 dl Dansukkeri leivasiirupit
1/2 dl Dansukkeri fariinsuhkrut
1 (umbes 100 g) õun
1 dl (50 g) kuivatatud jõhvikaid
1 tl aniisi
1 tl apteegitilli
1 liiter rukkipüüli
u 5 dl nisujahu

Juhised

Murenda pärm kausis. Vala vesi ja kaerakliid peale ning liiguta, kuni pärm on lahustunud. Lisa kodujuust, sool, siirup ja fariinsuhkur. Koori ja riivi õun. Lisa riivitud õun ja jõhvikad koos maitseainetega. Sega vedelasse taignasse rukkipüüli ja seejärel nisujahu, kuni taigen tuleb kausi servast lahti. Aseta taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ja mudi ühtlaseks. Jaga taigen kaheks võrdseks osaks, millest vormida kaks pätsi. Aseta pätsid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase 45 minutit kerkida. Küpseta ahju alumises osas 200 °C juures umbes 30 minutit. Pintselda vastküpsenud pätsid külma veega üle. Aseta restile ja lase rätiku all jahtuda. Pätsid sobivad hästi sügavkülmutamiseks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.