Koostisosad
50 g pärmi
1/2 liitrit leiget vett
1/2 dl kaerakliisid
125 g lahjat kodujuustu
1 tl soola
1/2 dl Dansukkeri leivasiirupit
1/2 dl Dansukkeri fariinsuhkrut
1 (umbes 100 g) õun
1 dl (50 g) kuivatatud jõhvikaid
1 tl aniisi
1 tl apteegitilli
1 liiter rukkipüüli
u 5 dl nisujahu
Juhised
Murenda pärm kausis. Vala vesi ja kaerakliid peale ning liiguta, kuni pärm on lahustunud. Lisa kodujuust, sool, siirup ja fariinsuhkur. Koori ja riivi õun. Lisa riivitud õun ja jõhvikad koos maitseainetega. Sega vedelasse taignasse rukkipüüli ja seejärel nisujahu, kuni taigen tuleb kausi servast lahti. Aseta taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ja mudi ühtlaseks. Jaga taigen kaheks võrdseks osaks, millest vormida kaks pätsi. Aseta pätsid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase 45 minutit kerkida. Küpseta ahju alumises osas 200 °C juures umbes 30 minutit. Pintselda vastküpsenud pätsid külma veega üle. Aseta restile ja lase rätiku all jahtuda. Pätsid sobivad hästi sügavkülmutamiseks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.