Vürtsikas õunakook kreeka pähklitega

PT10M
Hinne (7 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

3 tükeldatud hapumat õuna
420 g Dansukkeri heledat siirupit
3 muna
150 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 ml päevalilleõli
390 g nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 tl söögisoodat
1 spl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl soolahelbeid
100 g hakitud kreeka pähkleid

Glasuur
150 g Dansukkeri tuhksuhkrut
4 spl vahukoort
100 ml maitsestamata toorjuustu
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 spl vett (vajadusel rohkem)

Juhised

Eelkuumutage ahi 175°C-ni ja määrige 2-liitine keeksivorm võiga.
Segage omavahel õunatükid, siirup, munad, muscovado suhkur, vanillisuhkur ja õli.
Eraldi kausis, segage omavahel kuivad koostisained ning lisage saadud segu vähehaaval õunasegule. Lisage pähklid.
Valage taigen keeksivormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil 55-60 minutit. Tõstke kook ahjust ning laske jahtuda.
Segage glasuuri koostisained omavahel (mikseris). Kui segu tundub liiga paks lisage veidi vett.
Määrige glasuur jahtunud koogile ning asetage kook serveerimiseni või vähemalt 20 minutiks külmikusse.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.