Koostisosad
3 tükeldatud hapumat õuna
420 g Dansukkeri heledat siirupit
3 muna
150 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 ml päevalilleõli
390 g nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 tl söögisoodat
1 spl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl soolahelbeid
100 g hakitud kreeka pähkleid
Glasuur
150 g Dansukkeri tuhksuhkrut
4 spl vahukoort
100 ml maitsestamata toorjuustu
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 spl vett (vajadusel rohkem)
Juhised
Eelkuumutage ahi 175°C-ni ja määrige 2-liitine keeksivorm võiga.
Segage omavahel õunatükid, siirup, munad, muscovado suhkur, vanillisuhkur ja õli.
Eraldi kausis, segage omavahel kuivad koostisained ning lisage saadud segu vähehaaval õunasegule. Lisage pähklid.
Valage taigen keeksivormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil 55-60 minutit. Tõstke kook ahjust ning laske jahtuda.
Segage glasuuri koostisained omavahel (mikseris). Kui segu tundub liiga paks lisage veidi vett.
Määrige glasuur jahtunud koogile ning asetage kook serveerimiseni või vähemalt 20 minutiks külmikusse.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.