Koostisosad
3 tükeldatud hapumat õuna
420 g Dansukkeri heledat siirupit
3 muna
150 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 ml päevalilleõli
390 g nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 tl söögisoodat
1 spl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl soolahelbeid
100 g hakitud kreeka pähkleid
Glasuur
150 g Dansukkeri tuhksuhkrut
4 spl vahukoort
100 ml maitsestamata toorjuustu
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 spl vett (vajadusel rohkem)
Juhised
Eelkuumutage ahi 175°C-ni ja määrige 2-liitine keeksivorm võiga.
Segage omavahel õunatükid, siirup, munad, muscovado suhkur, vanillisuhkur ja õli.
Eraldi kausis, segage omavahel kuivad koostisained ning lisage saadud segu vähehaaval õunasegule. Lisage pähklid.
Valage taigen keeksivormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil 55-60 minutit. Tõstke kook ahjust ning laske jahtuda.
Segage glasuuri koostisained omavahel (mikseris). Kui segu tundub liiga paks lisage veidi vett.
Määrige glasuur jahtunud koogile ning asetage kook serveerimiseni või vähemalt 20 minutiks külmikusse.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.