Koostisosad
150 g riivitud mandlimassi
2 muna
100 g šokolaadi-pähklimassi (Odense nougat)
4 poolitatud konservvirsikut (8 tükki)
Kaste
2 dl kuiva vahuveini
1 -2 tl maisitärklist
1/2 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
1/2 dl Dansukkeri Glükoosisiirupit
2 dl vahukoort
50 g võid
Kaunistamiseks
150 g külmutatud vaarikaid
1 dl vett
1/2 dl Dansukkeri Tarretisesuhkrut
Juhised
Segage munad mandlimassiga ühtlaseks massiks (nt. blenderis). Jaotage mass kaheksasse rasvainega määritud sufleevormi. Küpsetage ahju alumisel siinil 175°C kraadi juures u. 15 minutit. Kallutage koogid vormidest välja küpsetuspaberile. Jaotage šokolaadi-pähklimass kuumadele kookidele.
Segage paksupõhjalises kastrulis omavahel vahuvein, maisitärklis, suhkur, glükoos ja pool vahukoorest ning kuumutage pidevalt segades keemiseni. Tõstke keedunõu pliidilt, lisage või ning segage kuni see on sulanud. Laske jahtuda. Vahustage ülejäänud koor ning segage õrnalt jahtunud kastmega.
Segage paksupõhjalises kastrulis vaarikad, vesi ja tarretisesuhkur. Kuumutage keemiseni ja keetke 30 sekundit. Kurnake läbi sõela ja jahutage. Asetage igale koogile virsikupoolik ja tõstke koogid serveerimistaldrikutele. Kaunistage vaarikatarretisega ja serveerige kõrvale šampanjakastet.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.