Virdeleib

Rootsi jõululeib.

4 leiba

PT1H

u. 2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

100 g sulatatud võid
1 l tumedat õlut või Rootsi jõulujooki „Julmust“
50 g pärmi
140 g Dansukkeri leivasiirupit
4 g riivitud kuivatatud apelsinikoort
3 g jahvatatud kardemoni
3 g jahvatatud ingverit
6 g jahvatatud nelki
2 g vürtspipart
120 g rosinaid
u. 1,800 g rukkijahu/nisujahu segu
12 g soola

Pintseldamiseks
Tumedat õlut/“Julmust“ jooki
Dansukkeri leivasiirupit

Juhised

1. Lisage õlu või jõulujook sulatatud võile ning kuumutage kuni segu temperatuur on 37°C.

2. Murendage pärm tainakaussi, lisage käesoe vedelik ning segage kuni pärm on lahustunud. 

3. Lisage siirup, maitseained ja rosinad. Lisage vähehaaval jahud, sõtkuge kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Sõtkumise viimase faasi eel lisage sool. Katke kauss puhta köögirätikuga ning asetage 30 minutiks kerkima.

4. Sõtkuge kerkinud taigen jahusel tööpinnal siledaks, jaotage 4 tükiks ja veeretage tükkidest piklikud leivad. Asetage kahekaupa küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile katke köögirätikuga ja laske veel 20-30 minutit kerkida. 

5. Eelsoojendage ahi 250°C-ni. 

6. Pintseldage leibu vähese leivasiirupiga segatud tumeda õlle või jõulujoogiga. Alandage ahju temperatuur 200˚C-ni ja küpsetage leibu u. 40 minutit. Laske rätikuga kaetult traatrestil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.