Virdeleib

Rootsi jõululeib.

4 leiba

PT1H

u. 2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

100 g sulatatud võid
1 l tumedat õlut või Rootsi jõulujooki „Julmust“
50 g pärmi
140 g Dansukkeri leivasiirupit
4 g riivitud kuivatatud apelsinikoort
3 g jahvatatud kardemoni
3 g jahvatatud ingverit
6 g jahvatatud nelki
2 g vürtspipart
120 g rosinaid
u. 1,800 g rukkijahu/nisujahu segu
12 g soola

Pintseldamiseks
Tumedat õlut/“Julmust“ jooki
Dansukkeri leivasiirupit

Juhised

1. Lisage õlu või jõulujook sulatatud võile ning kuumutage kuni segu temperatuur on 37°C.

2. Murendage pärm tainakaussi, lisage käesoe vedelik ning segage kuni pärm on lahustunud. 

3. Lisage siirup, maitseained ja rosinad. Lisage vähehaaval jahud, sõtkuge kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Sõtkumise viimase faasi eel lisage sool. Katke kauss puhta köögirätikuga ning asetage 30 minutiks kerkima.

4. Sõtkuge kerkinud taigen jahusel tööpinnal siledaks, jaotage 4 tükiks ja veeretage tükkidest piklikud leivad. Asetage kahekaupa küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile katke köögirätikuga ja laske veel 20-30 minutit kerkida. 

5. Eelsoojendage ahi 250°C-ni. 

6. Pintseldage leibu vähese leivasiirupiga segatud tumeda õlle või jõulujoogiga. Alandage ahju temperatuur 200˚C-ni ja küpsetage leibu u. 40 minutit. Laske rätikuga kaetult traatrestil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Kuum šokolaad

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.