Värskendav maasikakokteil

1 kokteil

PT25M

30 minutit

Hinne (18 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Kokteilisiirupi baasretsept
150 g maasikaid
300 ml palsamiäädikat või punaveiniäädikat
270 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Maasikakokteil
3 spl kokteilisiirupit
200 ml mullivett
2-3 värsket maasikat
laimviilud
40 ml džinni (võib ka ära jätta)

Juhised

Kokteilisiirupi
Loputage ja tükeldage maasikad ning valage õhukindlalt suletava kaanega purki.
Kuumutage äädikat keemiseni, kuid ärge keetke. Valage äädikas maasikatele ja sulgege purk õhukindlalt. Asetage purk vähemalt 2 päevaks külmikusse.
Kurnake vedelik paar korda läbi tiheda sõela kuni tulemus on täiesti klaar. Lisage vedelikule suhkur ja kuumutage pidevalt segades kuni kogu suhkur on lahustunud. Valage siirup puhtasse pudelisse, sulgege pudel õhukindlalt ja säilitage külmkapis.

Maasikakokteil
Valage siirup suurde klaasi ja lisage mullivesi.
Loputage ja lisage maasikad. Lisage džinn ja laimiviilud.


NB!

Kokteilisiirup on mõttekas valmis teha vähemalt mõni päev varem kui teda vajate, sest seistes siirupi maitse intensiivistub.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.