Vanilliruudud sõstardega

Tõeline peolaua kook! Lihtne valmistada, jagub paljudele ja sobib suurepäraselt päev ette valmis küpsetamiseks. Vali meelepärased või hooajalised sõstrad ja küpseta külalistele need maitsvad vanilliruudud.

30 tükki

PT1H
PT0M
Koogid

umbes 1 tund

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Purutaigen 
250 g toasooja võid 
300 g tavalist jahu 
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
2 tl küpsetuspulbrit

Täidis 
200 ml kohupiima 
200 ml toorjuustu 
2 muna 
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut 
1 tl vanillisuhkrut 
200 g sõstraid

Juhised

Kuumuta ahi 200°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Kata ristkülikukujulise (umbes 20×32 cm) koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Sega kokku purutaigen kas köögikombainis või käsitsi. Suru pool taignast vormi põhja. Valmista täidis. Sega kohupiim, toorjuust, munad, tuhksuhkur ja vanillisuhkur kausis ühtlaseks massiks. Vala segu põhjale. Loputa ja puhasta sõstrad ning jaota need ühtlaselt täidisele. Pudista ülejäänud taigen marjadele. Küpseta ahju keskel umbes 30-35 minutit, kuni kate on kuldpruun. Lase koogil täielikult külmkapis jahtuda. See maitseb kõige paremini järgmisel päeval.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.