Vanillikreemikuklid

Imelised kuklid, täidetud vanillikreemiga, määritud võiga ja kastetud suhkrusse. Suurepärased kohvi kõrvale päikesepaistelisel päeval!

umbes 40 tükki

PT55M

1 tund + 2 tundi taina kerkimiseks

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vanillikreem
1/2 vanillikauna
250 ml piima
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
16 g maisitärklist
25 g toasooja võid

Taigen
50 g pärmi
500 ml toasooja piima
210 g Dansukkeri heledat siirupit
6 g purustatud kardemoni
200 g toasooja võid
780-900 g nisujahu
3 g soola

Pintseldamiseks
lahtiklopitud muna + natuke vett + natuke soola

Kaunistamiseks
sulatatud võid
Dansukkeri pruuni või valget kristallsuhkrut 

Juhised

Alusta vanillikreemi valmistamisest. Lõika vanillikaun pooleks, kraabi seemned piimasse ja lisa ka kaun ja kuumuta piim keemiseni. Eemalda vanillikaun.

Vahusta munakollased, suhkur, vanillisuhkur ja maisitärklis kohevaks. Vala piim pidevalt segades munasegusse.

Vala segu tagasi potti ja kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Eemalda tulelt ja lisa vähehaaval, segamist jätkates või. Kurna kreem läbi peene sõela. Kata kauss kilega ja pane külmkappi.

Valmista taigen. Murenda pärm kaussi ja lisa piim. Sega, kuni pärm lahustub.

Lisa siirup, kardemon, või ja peaaegu kogu jahu. Sõtku taigen, kuni see on sile ja läikiv. Lisa sool ja vajadusel veel jahu. Sõtku taigen, kuni see ei kleepu enam kausi külgedele. Kata rätikuga ja lase kerkida umbes 20-30 minutit.

Pane taigen jahusele tööpinnale ja jaga umbes 40ks tükiks, kaaluga umbes 40 g. Veereta tükid väikesteks pallideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kasta sõrm jahusse ja suru igasse kuklisse süvend. Vajuta iga kukkel peopesaga kergelt lapikuks. Kata rätikuga ja lase kerkida umbes 2 tundi.

Kuumuta ahi 225°C-ni. Määri saiad lahtiklopitud munaga ja täida vanillikreemiga. Küpseta ahju keskmisel siinil umbes 8-10 minutit. Lase jahtuda restil.

Sulata või ja määri saiad sellega, seejärel kasta kukliservad suhkrusse.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.