Koostisosad
Vanillikreem
1/2 vanillikauna
250 ml piima
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
16 g maisitärklist
25 g toasooja võid
Taigen
50 g pärmi
500 ml toasooja piima
210 g Dansukkeri heledat siirupit
6 g purustatud kardemoni
200 g toasooja võid
780-900 g nisujahu
3 g soola
Pintseldamiseks
lahtiklopitud muna + natuke vett + natuke soola
Kaunistamiseks
sulatatud võid
Dansukkeri pruuni või valget kristallsuhkrut
Juhised
Alusta vanillikreemi valmistamisest. Lõika vanillikaun pooleks, kraabi seemned piimasse ja lisa ka kaun ja kuumuta piim keemiseni. Eemalda vanillikaun.
Vahusta munakollased, suhkur, vanillisuhkur ja maisitärklis kohevaks. Vala piim pidevalt segades munasegusse.
Vala segu tagasi potti ja kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Eemalda tulelt ja lisa vähehaaval, segamist jätkates või. Kurna kreem läbi peene sõela. Kata kauss kilega ja pane külmkappi.
Valmista taigen. Murenda pärm kaussi ja lisa piim. Sega, kuni pärm lahustub.
Lisa siirup, kardemon, või ja peaaegu kogu jahu. Sõtku taigen, kuni see on sile ja läikiv. Lisa sool ja vajadusel veel jahu. Sõtku taigen, kuni see ei kleepu enam kausi külgedele. Kata rätikuga ja lase kerkida umbes 20-30 minutit.
Pane taigen jahusele tööpinnale ja jaga umbes 40ks tükiks, kaaluga umbes 40 g. Veereta tükid väikesteks pallideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kasta sõrm jahusse ja suru igasse kuklisse süvend. Vajuta iga kukkel peopesaga kergelt lapikuks. Kata rätikuga ja lase kerkida umbes 2 tundi.
Kuumuta ahi 225°C-ni. Määri saiad lahtiklopitud munaga ja täida vanillikreemiga. Küpseta ahju keskmisel siinil umbes 8-10 minutit. Lase jahtuda restil.
Sulata või ja määri saiad sellega, seejärel kasta kukliservad suhkrusse.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.