Koostisosad
Vanillikreem
1/2 vanillikauna
250 ml piima
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
16 g maisitärklist
25 g toasooja võid
Taigen
50 g pärmi
500 ml toasooja piima
210 g Dansukkeri heledat siirupit
6 g purustatud kardemoni
200 g toasooja võid
780-900 g nisujahu
3 g soola
Pintseldamiseks
lahtiklopitud muna + natuke vett + natuke soola
Kaunistamiseks
sulatatud võid
Dansukkeri pruuni või valget kristallsuhkrut
Juhised
Alusta vanillikreemi valmistamisest. Lõika vanillikaun pooleks, kraabi seemned piimasse ja lisa ka kaun ja kuumuta piim keemiseni. Eemalda vanillikaun.
Vahusta munakollased, suhkur, vanillisuhkur ja maisitärklis kohevaks. Vala piim pidevalt segades munasegusse.
Vala segu tagasi potti ja kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Eemalda tulelt ja lisa vähehaaval, segamist jätkates või. Kurna kreem läbi peene sõela. Kata kauss kilega ja pane külmkappi.
Valmista taigen. Murenda pärm kaussi ja lisa piim. Sega, kuni pärm lahustub.
Lisa siirup, kardemon, või ja peaaegu kogu jahu. Sõtku taigen, kuni see on sile ja läikiv. Lisa sool ja vajadusel veel jahu. Sõtku taigen, kuni see ei kleepu enam kausi külgedele. Kata rätikuga ja lase kerkida umbes 20-30 minutit.
Pane taigen jahusele tööpinnale ja jaga umbes 40ks tükiks, kaaluga umbes 40 g. Veereta tükid väikesteks pallideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kasta sõrm jahusse ja suru igasse kuklisse süvend. Vajuta iga kukkel peopesaga kergelt lapikuks. Kata rätikuga ja lase kerkida umbes 2 tundi.
Kuumuta ahi 225°C-ni. Määri saiad lahtiklopitud munaga ja täida vanillikreemiga. Küpseta ahju keskmisel siinil umbes 8-10 minutit. Lase jahtuda restil.
Sulata või ja määri saiad sellega, seejärel kasta kukliservad suhkrusse.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.