Vanillijäätis sidrunikreemiga

Kas on ilmas midagi maitsvamat kui lihtne vanillijäätis? On, siis kui lihtne vanillijäätis katta särtsaka sidrunikreemi ja krõbedate beseedega. Imeline.

4 portsjonit

PT50M
PT5H
Jäätis

50 minutit + 5 tundi sügavkülmas

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vanillijäätis
4 munakollast
40-85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Sidrunikreem
50 g värskelt pressitud sidrunimahla
1 munakollane
1 1/4 dl Dansukkeri moosisuhkrut
50 g võid

Muud
väikesed beseed

Juhised

Alusta jäätise valmistamisest. Vahusta munakollased, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Nirista munasegu pidevalt segades kuuma piimasegu sisse. Kurna vedelik läbi peene sõela.

Lase segul jahtuda. Seejärel valmista segust jäätis kas jäätisemasinaga või asetades sügavkülma vähemalt 5 tunniks, aeg-ajalt läbi segades.

Valmista sidrunikreem. Sega sidrunimahl, munakollane ja moosisuhkur kastrulis ning keeda madalal kuumusel paar minutit. Sega pidevalt kuni kreem pakseneb, seejärel eemalda kastrul tulelt.

Lisa väikeste tükkidena või, sega kuni või on ühtlaselt kreemi sulandunud. Vala sooja, hoolikalt pestud purki. Lase külmkapis jahtuda.

Serveerimisel nirista jäätisele sidrunikreemi ja puista peale mõned minibeseed.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.