Koostisosad
Vanillijäätis
4 munakollast
40-85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Marjapüree
200 g meelepäraseid marju (umbes 100 g vedelikku)
4 spl Dansukkeri heledat siirupit
Juhised
Alusta jäätise valmistamisest. Vahusta munakollased, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Nirista munasegu pidevalt segades kuuma piimasegu sisse. Kurna vedelik läbi peene sõela.
Lase segul jahtuda. Seejärel valmista segust jäätis kas jäätisemasinaga või asetades sügavkülma vähemalt 5 tunniks, aeg-ajalt läbi segades.
Püreesta marjad ja kurna vajadusel seemned. Vala marjamass ja siirup kastrulisse ning keeda umbes 4 minutit. Vala sooja, hoolikalt pestud klaaspurki ja lase külmkapis jahtuda.
Serveerimisel nirista jäätisele ohtralt majapüreed ja naudi!
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.