Vanillijäätis marjapüreega

Kreemjas vanillijäätis sinu lemmikmarjade püreega!

4 portsjonit

PT50M
PT5H
Jäätis

50 minutit + 5 tundi sügavkülmas

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vanillijäätis
4 munakollast
40-85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Marjapüree
200 g meelepäraseid marju (umbes 100 g vedelikku)
4 spl Dansukkeri heledat siirupit

Juhised

Alusta jäätise valmistamisest. Vahusta munakollased, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Nirista munasegu pidevalt segades kuuma piimasegu sisse. Kurna vedelik läbi peene sõela.

Lase segul jahtuda. Seejärel valmista segust jäätis kas jäätisemasinaga või asetades sügavkülma vähemalt 5 tunniks, aeg-ajalt läbi segades.

Püreesta marjad ja kurna vajadusel seemned. Vala marjamass ja siirup kastrulisse ning keeda umbes 4 minutit. Vala sooja, hoolikalt pestud klaaspurki ja lase külmkapis jahtuda.

Serveerimisel nirista jäätisele ohtralt majapüreed ja naudi!

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.