Koostisosad
50 g võid
500 ml piima
1 tl meresoola
1/2 tl vanillipulbrit
3 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
90 g nisujahu
2 muna
2 munakollast
3 spl tumedat rummi
1 spl Dansukkeri Muscovado siirupit
ühe apelsini koor
(25 g võid ja 25 g mesilasvaha koogivormide jaoks.)
Juhised
Esimene päev:
Segage paksupõhjalises kastrulis omavahel või, piim ja sool. Lisage vanillipulber ja vanillisuhkur ning kuumutage keemiseni (ärge keetke!). Tõstke keedunõu pliidilt ning laske jahtuda.
Sõeluge jahu ja tuhksuhkur laia kaussi. Kloppige munad koos munakollastega kergelt lahti ja lisage jahu-suhkru segule. Seejärel segage vähehaaval juurde jahtunud piimasegu. Lisage rumm, muscovado siirup ja apelsinikoor ning segage veelkord läbi.
Katke taignakauss toidukilega ja asetage 24ks tunniks külmikusse.
Teine päev:
Kuumutage ahi 250°C kraadini.
Sulatage vormide määrimiseks mõeldud või ja mesilasvaha vesivannil või madalal kuumusel pliidil ning kuumutage koogivorme korraks ahjus (vastasel juhul jääb vormide külge liiga palju mesilasvaha). Täitke üks vorm ääreni mesilasvahaga, seejärel kallake vaha edasi järgmisse vormi jne. kuni kõik vormid on mesilasvahaga koos. Keerake vormid tagurpidi alusele ning asetage 10 minutiks külmikusse. Jaotage taigen vormidesse, jättes vormi servani ruumi u. 5 mm.
Asetage vormid ahju ja alandage kohe ahju temperatuuri 175°C kraadini.
Küpsetage 60-90 minutit. Tõstke üks canelé ahjust välja ja eemaldage vormist. Kui canelé näeb liialt hele välja jätke ülejäänud veel mõneks minutiks ahju. Caneléd peaksid valminuna olema väljast kuldsed ja kergelt kreemja sisuga. Tõstke kõik valmis caneléd ahjust välja ja eemaldage vormid. Selleks, et kookide krõbedust säilitada, laduge nad üksteisest eraldatult jahtuma.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.