Koostisosad
3 muna
3 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
3 dl nisujahu
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl keevat vett
Täidis
125 g võid
1 dl piima
3 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Kaunistamiseks
1 dl jämedalt hakitud pähkleid
1/2 dl jämedalt hakitud piimashokolaadi
Juhised
Määrige ümmargune koogivorm võiga ja puistake riivsaiaga üle. Eelsoojendage ahi 200°C-ni.
Hõõruge munad suhkruga vahule. Segage jahu vanillisuhkru ja küpsetuspulbriga ning lisage munavahule. Lisage vesi.
Valage taigen vormi ja puistake peale hakitud pähklid. Küpsetage ahju keskmises osas ca 40 minutit. Puistake hakitud šokolaad kuumale valmis koogile. Laske koogil ahjurestil jahtuda.
Segage keedunõus kokku või ja piim ning laske 3 minutit mullitades keeda. Lisage vanillisuhkur.
Lõigake kook kaheks kihiks ja immutage piimaseguga võrdselt mõlemat kihti. Asetage kihid üksteise peale tagasi.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.