Valge šokolaadi jäätis vaarika sorbeti ja pistaatsiapähklitega

10-12 viilu

2 tundi + 7 tundi sügavkülmas

Hinne (4 tk)

Koostisosad

Valge šokolaadi jäätis
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3 g vanillisuhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit
150 g valget šokolaadi

Vaarika sorbett
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
150 ml vett
300 g vaarikaid
1 munavalge

Kaunistamiseks
Röstitud pistaatsiapähkleid
Värskeid vaarikaid

Juhised

Vahustage munakollased suhkru ja vanillisuhkruga. Kuumutage piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Tõstke kastrul tulelt ja lisage vahustades munasegu kuumale piimasegule. Kurnake segu läbi peene sõela. Laske täielikult jahtuda.

Hakkige šokolaad, lisage jahtunud jäätisesegule. Valage segu jäätisemasinasse ja valmistage jäätis. Kui valmistate ilma masinata, valage segu tsellofaaniga vooderdatud karpi ja asetage 3 tunniks sügavkülma, segage selle aja jooksul mõned korrad karbi sisu korralikult läbi.

Kuumutage suhkur, glükoosisiirup ja vaarikad kastrulis keemiseni, keetke nii 5 minutit, seejärel purustage segu saumikseriga. Kurnake läbi peene sõela, et eemaldada vaarikaseemneid. Laske täielikult jahtuda.

Vahustage munavalge tugevaks vahuks ja segage õrnalt vaarikasegusse. Valmistage jäätisemasinas sorbett ja valage see šokolaadijäätisele. Kui valmistate ilma masinata, valage sorbetisegu samasse karpi, kus valmis teie šokolaadijäätis, külmutage nii 4 tundi, vahepeal mõned korrad sorbetikihti läbi segades.

Tõstke jäätis külmikust välja 10 minutit enne serveerimist ja kummutage serveerimisalusele, puistake üle hakitud pistaatsiapähklite ja värskete vaarikatega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.