Valge šokolaadi jäätis vaarika sorbeti ja pistaatsiapähklitega

10-12 viilu

PT1H

2 tundi + 7 tundi sügavkülmas

Hinne (11 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Valge šokolaadi jäätis
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3 g vanillisuhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit
150 g valget šokolaadi

Vaarika sorbett
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
150 ml vett
300 g vaarikaid
1 munavalge

Kaunistamiseks
Röstitud pistaatsiapähkleid
Värskeid vaarikaid

Juhised

Vahustage munakollased suhkru ja vanillisuhkruga. Kuumutage piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Tõstke kastrul tulelt ja lisage vahustades munasegu kuumale piimasegule. Kurnake segu läbi peene sõela. Laske täielikult jahtuda.

Hakkige šokolaad, lisage jahtunud jäätisesegule. Valage segu jäätisemasinasse ja valmistage jäätis. Kui valmistate ilma masinata, valage segu tsellofaaniga vooderdatud karpi ja asetage 3 tunniks sügavkülma, segage selle aja jooksul mõned korrad karbi sisu korralikult läbi.

Kuumutage suhkur, glükoosisiirup ja vaarikad kastrulis keemiseni, keetke nii 5 minutit, seejärel purustage segu saumikseriga. Kurnake läbi peene sõela, et eemaldada vaarikaseemneid. Laske täielikult jahtuda.

Vahustage munavalge tugevaks vahuks ja segage õrnalt vaarikasegusse. Valmistage jäätisemasinas sorbett ja valage see šokolaadijäätisele. Kui valmistate ilma masinata, valage sorbetisegu samasse karpi, kus valmis teie šokolaadijäätis, külmutage nii 4 tundi, vahepeal mõned korrad sorbetikihti läbi segades.

Tõstke jäätis külmikust välja 10 minutit enne serveerimist ja kummutage serveerimisalusele, puistake üle hakitud pistaatsiapähklite ja värskete vaarikatega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.