Koostisosad
Koogipõhjad
100 g võid
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 g nisujahu
½ tl küpsetuspulbrit
Täidis
3 munakollast
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 g toorjuustu
300 ml vahukoort
100 g vaarikaid
1/2 sidruni mahl
100 g mustikaid
Kaunistamiseks
vaarikaid
mustikaid
sidrunmelissi
Juhised
Alustage koogipõhjadest. Eelkuumutage ahi 200°C-ni.
Asetage kõik taigna koostisained kaussi ja segage ühtlaseks massiks. Jaotage taigen neljaks osaks ja voolige igast osast rull. Laduge rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajutage käega kergelt lapikuks.
Küpsetage ahju keskmisel siinil 10 minutit. Lõigake soojad pätsid viiludeks ja jätke jahtuma. Purustage jahtunud viilud ja suruge puru viie väikese (7 cm) koogivormi põhja.
Vahustage munakollased koos tuhksuhkru ja vanillisuhkruga heledaks kohevaks vahuks, lisage toorjuust. Eraldi kausis vahustage vahukoor. Lisage vahustatud koor munasegule.
Jaotage segu võrdselt kolme kaussi. Lisage esimesse kaussi 100 g purustatud vaarikaid, teise kaussi poole sidruni mahl ning kolmandasse kaussi purustatud mustikad.
Jaotage vaarikasegu võrdselt koogipõhjade vahel ning asetage vormid 30 minutiks sügavkülma. Seejärel jaotage sidrunikreem vormidesse ning asetage vormid uuesti 30 minutiks sügavkülma. Viimaks jaotage mustikasegu vormidesse ning asetage vormid vähemalt 2 tunniks sügavkülma.
Tõstke vormid sügavkülmast välja 5-10 minutit enne serveerimist. Eraldage koogid vormidest ning kaunistage värskete marjade ja sidrunmelissiga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.