Väikesed toorjuustukoogid

5 minikooki

2.5 tundi + 2 tundi sügavkülmas

Hinne (29 tk)

Koostisosad

Koogipõhjad
100 g võid
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 g nisujahu
½ tl küpsetuspulbrit

Täidis
3 munakollast
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 g toorjuustu
300 ml vahukoort
100 g vaarikaid
1/2 sidruni mahl
100 g mustikaid

Kaunistamiseks
vaarikaid
mustikaid
sidrunmelissi

Juhised

Alustage koogipõhjadest. Eelkuumutage ahi 200°C-ni.

Asetage kõik taigna koostisained kaussi ja segage ühtlaseks massiks. Jaotage taigen neljaks osaks ja voolige igast osast rull. Laduge rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajutage käega kergelt lapikuks.

Küpsetage ahju keskmisel siinil 10 minutit. Lõigake soojad pätsid viiludeks ja jätke jahtuma. Purustage jahtunud viilud ja suruge puru viie väikese (7 cm) koogivormi põhja.

Vahustage munakollased koos tuhksuhkru ja vanillisuhkruga heledaks kohevaks vahuks, lisage toorjuust. Eraldi kausis vahustage vahukoor. Lisage vahustatud koor munasegule.

Jaotage segu võrdselt kolme kaussi. Lisage esimesse kaussi 100 g purustatud vaarikaid, teise kaussi poole sidruni mahl ning kolmandasse kaussi purustatud mustikad.

Jaotage vaarikasegu võrdselt koogipõhjade vahel ning asetage vormid 30 minutiks sügavkülma. Seejärel jaotage sidrunikreem vormidesse ning asetage vormid uuesti 30 minutiks sügavkülma. Viimaks jaotage mustikasegu vormidesse ning asetage vormid vähemalt 2 tunniks sügavkülma.

Tõstke vormid sügavkülmast välja 5-10 minutit enne serveerimist. Eraldage koogid vormidest ning kaunistage värskete marjade ja sidrunmelissiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.