Väikesed profiteroolid

Petit choux on väike vahukooretäidisega küpsetis Prantsusmaalt. Suursugune maiuspala pärastlõunase kohvi juurde. Varieeri petit choux maitseid koduse astelpajumoosi ja erinevate kreemidega.

25–30 tk.

PT55M

1 tund

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

5 muna
1 näputäis soola
125 ml vett
125 ml piima
1 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
125 g võid
150 g nisujahu
Dansukkeri pärlsuhkrut

Kaunistamiseks
Vahukoort
Tsitrusvõiet või astelpajumoosi

Juhised

Eelkuumutage ahi 200 °C kraadini. Kloppige munad soolaga lahti. Kuumutage vesi, piim, suhkur ja või keedunõus madalal kuumusel keemiseni.

Tõstke keedunõu pliidilt ja sõeluge jahu kuuma vedeliku sisse. Segage puulusikaga ühtlaseks ja tõstke mass pliidile tagasi.

Segage kuni taigen poti seintelt lahti lööma hakkab ja läikivaks muutub. Tõstke taigen kaussi ja lisage vähehaaval taignasse munasegu. Kui taigen tundub liiga vedel ärge kogu munasegu lisage. Taigen peaks olema piisavalt paks, et temaga taignapritsi abil edasi toimetada saaks.

Segage taigen kreemjaks ja valage pritskotti. Valige pritsiotsik ja pritsige küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u. 3 cm diameetriga törtsud.

Puistake törtsudele pärlsuhkrut ja küpsetage ahju alumisel siinil 17 - 20 minutit. Valmis profiteroolid on kuldselt pruunid.

Lülitage ahi välja, asetage ahju ukse vahele puulusikas, et aur ahjust vaikselt väljuda saaks. Laske profiteroolidel ahjus u. 5 minutit kuivada ning tõstke seejärel traatrestile jahtuma.

Lõigake igalt profiteroolilt „müts“. Vahustage koor ja pritsige profiteroolide alumistele pooltele vahukoort, lisage vahukoorele tilgake võiet või astelpajumoosi ning katke  „mütsiga“. Soovitame maiustada valmistamise päeval.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.