Koostisosad
Põhi
50 g teralist kohupiima
50 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
15 g Dansukker vanillisuhkrut
1 g soola
20 ml õli
15 ml piima
120 g nisujahu
4 g küpsetuspulbrit
Täidis
300-400 g murakaid
2 muna
50 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
15 g Dansukkeri vanillisuhkrut
100 g crème fraiched
50 g jahvatatud või hakitud sarapuupähkleid
12 g kartulitärklist
Kaunistamiseks
10 g Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Vormige koogipõhja koostisained kiirelt taignaks. Suruge taigen väikeste koogivormide põhjadesse ja asetage vormid 30 minutiks külma. Jaotage murakad vormidesse. Segage ja vahustage ülejäänud täidise koostisained ning jaotage vaht samuti vormidesse. Küpsetage ahju alumises osas 175 °C kraadi juures u. 20 minutit. Laske enne serveerimist veidi jahtuda ja puistake üle tuhksuhkruga. Serveerige koos crème fraiche, vahukoore või vanillijäätisega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.