Vahvlid soolakaramelli, banaani ja marjadega

u. 16 tk

40 minutit

Hinne (4 tk)

Koostisosad

Vahvlid
4 muna, kollased-valged eraldi
300 g (5 dl) nisujahu
1/2 tl soodat
2 spl Dansukker rafineerimata roosuhkrut
50 g sulavõid
600 ml piima

Soolakaramelli kaste
150 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
50 g võid
300 ml vahukoort
näputäis soolahelbeid

Juhised

Vahvlid
Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Eraldi kausis segage omavahel jahu, sooda ja suhkur, lisage munakollased ja sulavõi ning segage. Lisage segamist jätkates peene nirena piim, segage ühtlaseks taignaks. Lisage ettevaatlikult segades vahustatud munavalge. Kuumutage vahvlirauad ja küpsetage vahvlid. Serveerige banaani, marjade ja karamellikastmega.

Soolakaramelli kaste
Valage suhkur, siirup ja või paksupõhjalisse keedunõusse, kuumutage tasapisi kuni suhkur on sulanud. Tõstke kuumust ja kui karamell hakkab mullitama lisage koor. Keetke veel 2-3 minutit,  tõstke keedunõu pliidilt ja lisage soolahelbed.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.