Vahukommid soolakaramelliga

30

1 tund + 2 tundi tardumiseks

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Karamellikaste
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml vahukoort
70 g Dansukkeri heledat siirupit
50 g võid
3 g soolahelbeid

Vahukommid
30 g maisitärklist
40 g Dansukkeri tuhksuhkrut
20 g želatiinipulbrit
300 ml vett
425 g Dansukkeri kristallsuhkrut
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
2 munavalget
Vormi määrimiseks toiduõli

Juhised

Alusta karamellikastmest. Sega suhkur, koor, siirup, või ja sool paksupõhjalises kastrulis. Keeda, kuni segu pakseneb veidi.

Sega maisitärklis ja tuhksuhkur kausis. Määri 20x30 cm küpsetusvorm vähese toiduõliga. Puista peale veidi tuhksuhkrusegu ja raputa üleliigne suhkur maha.

Želatiinisegu: Sega 100 ml vett želatiinipulbriga kausis ja sulata kastrulis kuuma vee kohal (veevannil). Tõsta kastrul kuumuselt, kui želatiin on sulanud, ja jäta kauss kuuma vee kohale.

Siirup: Sega suhkur, glükoos ja 200 ml vett suures paksupõhjalises keedunõus. Kuumuta siirup 127 °C-ni.

Munavalged: kui siirup jõuab 115 °C-ni on aeg munavalged vahustada. 

Eemalda siirup kuumuselt, kui see jõuab 127 °C-ni. Sega želatiinisegu siirupisse.  Lisa želatiini-siirupi segu munavahule peenikese joana, samal ajal tugevalt vahustamist jätkates. Jätka vahustamist veel umbes 7–10 minutit, kuni segu muutub õhuliseks ja kohevaks. Vala kaks kolmandikku karamellikastmest segusse (kui kaste on tardunud, kuumuta seda uuesti) ja vahusta ühtlaseks.

Vala segu küpsetusvormi. Tee sõrmed toiduõliga veidi õliseks ja silu segu ühtlaseks kihiks laiali. Nirista peale ülejäänud karamellikaste ja tee noaotsa või puidust varda abil segusse keerised.

Lase vahukommimassil toatemperatuuril umbes 1–2 tundi seista. Lõika õlitatud noa abil soovitud kujuga tükid. Keeruta komme tuhksuhkrusegus (selles millega vormi üle puistasid). Raputa üleliigne suhkur maha. Säilita suletud kilekotis külmikus.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Jäätis moosiküpsistega

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Särtsakas rabarberijook

Värskendavad suvejoogid

Pakkuge janukustutajat suvesoojuses! Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Leedriõie panna cotta laimimarinaadis marjadega

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.