Vahukommid soolakaramelliga

30

PT55M

1 tund + 2 tundi tardumiseks

Hinne (9 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Karamellikaste
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml vahukoort
70 g Dansukkeri heledat siirupit
50 g võid
3 g soolahelbeid

Vahukommid
30 g maisitärklist
40 g Dansukkeri tuhksuhkrut
20 g želatiinipulbrit
300 ml vett
425 g Dansukkeri kristallsuhkrut
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
2 munavalget
Vormi määrimiseks toiduõli

Juhised

Alusta karamellikastmest. Sega suhkur, koor, siirup, või ja sool paksupõhjalises kastrulis. Keeda, kuni segu pakseneb veidi.

Sega maisitärklis ja tuhksuhkur kausis. Määri 20x30 cm küpsetusvorm vähese toiduõliga. Puista peale veidi tuhksuhkrusegu ja raputa üleliigne suhkur maha.

Želatiinisegu: Sega 100 ml vett želatiinipulbriga kausis ja sulata kastrulis kuuma vee kohal (veevannil). Tõsta kastrul kuumuselt, kui želatiin on sulanud, ja jäta kauss kuuma vee kohale.

Siirup: Sega suhkur, glükoos ja 200 ml vett suures paksupõhjalises keedunõus. Kuumuta siirup 127 °C-ni.

Munavalged: kui siirup jõuab 115 °C-ni on aeg munavalged vahustada. 

Eemalda siirup kuumuselt, kui see jõuab 127 °C-ni. Sega želatiinisegu siirupisse.  Lisa želatiini-siirupi segu munavahule peenikese joana, samal ajal tugevalt vahustamist jätkates. Jätka vahustamist veel umbes 7–10 minutit, kuni segu muutub õhuliseks ja kohevaks. Vala kaks kolmandikku karamellikastmest segusse (kui kaste on tardunud, kuumuta seda uuesti) ja vahusta ühtlaseks.

Vala segu küpsetusvormi. Tee sõrmed toiduõliga veidi õliseks ja silu segu ühtlaseks kihiks laiali. Nirista peale ülejäänud karamellikaste ja tee noaotsa või puidust varda abil segusse keerised.

Lase vahukommimassil toatemperatuuril umbes 1–2 tundi seista. Lõika õlitatud noa abil soovitud kujuga tükid. Keeruta komme tuhksuhkrusegus (selles millega vormi üle puistasid). Raputa üleliigne suhkur maha. Säilita suletud kilekotis külmikus.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Mandlikook greipfruudiga

Hõrgutavad pühad

Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi. Ilmselt on mõnda asja mõistlik kohe alguses üks ports rohkem teha, sest siis on külmkapist pühade alguseks ehk veel midagi võtta.

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.

Browniesegu purgis

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.