Vaarikaruudud

Umbes 30 tükki

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

6 muna
4 dl Dansukkeri ökosuhkrut 
200 g peenestatud sarapuupähkleid
1/2 dl nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
1 kott (100 g) Daim-šokolaadikomme
3 dl vahukoort
2 spl Dansukkeri tuhksuhkrut
250 g (1/2 l) värskeid vaarikaid

Juhised

Katke ahjupann (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga. Määrige paber võiga. Vahustage munad suhkruga heledaks ja õhuliseks massiks. Segage omavahel pähklid, nisujahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisage munavahule. Valage taigen ahjupannile ja küpsetage ahju keskosas 175°C juures u 30 minutit. Kallutage kook suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemaldage paber, millel kook küpses. Puistake kook üle Daim-kommidega. Laske jahtuda. Lõigake ruutudeks. Vahustage koor ja tuhksuhkur tugevaks vahuks. Pritsige vahtu ruutudele. Kaunistage vaarikatega. Enne kaunistamist võiks kooki külmas hoida. Kui tervet kooki korraga ära ei sööda, võiks kaunistada ainult kohe nautimisele mineva koogi osa.

Vaarikad võib asendada muude marjade või puuviljadega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.