Vaarikakreemiga Pavlova kook

Pakkuge oma külalistele maitsvat ja luksuslikku pavlova beseed vaarikavõidega. Magustoit, mis on hea segu magusast pavlova beseest ja värskest vaarikavõidest.

u. 8le sööjale

PT1H

2 tundi

Hinne (62 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Pavlova
4 munavalget
200 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 spl maisitärklist
1 tl õunaäädikat

Vaarikakreem
250 g vaarikaid
1 muna
120 g Dansukkeri moosisuhkrut
25 g toasooja võid

Kaunistamiseks
300 ml vahukoort
Värskeid vaarikaid

Juhised

Eelsoojendage ahi 125°C-ni.

Vahustage munavalged tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkates pool suhkrukogusest. 5 minuti pärast lisage vahustamist jätkates ülejäänud pool ning vanillisuhkur, jätkake vahustamist veel 5 minutit.

Segage õrnalt juurde maisitärklis ja äädikas. Määrige taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage ahju keskmisel siinil 90 minutit. Lülitage ahi välja ja laske koogipõhjal ahjus jahtuda.

Valmistage vaarikakreem. Suruge vaarikad läbi peene sõela. Kloppige munad kergelt vahule ja lisage vaarikatele. Kurnake segu läbi peene sõela paksupõhjalisse kastrulisse. Lisage moosisuhkur ja keetke pidevalt segades 2-3 minutit.

Tõstke kreem pliidilt ja lisage või. Asetage kastrul külmaveekaussi ja vahustage kreemi elektrimikseri abil kuni jahtumiseni.

Vahustage vahukoor. Asetage koogipõhi serveerimisalusele, katke kook kõigepealt  vahukoorega ning siis vaarikakreemiga. Kaunistage värskete vaarikatega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.