Koostisosad
Küpsised
200 g martsipani
2 munavalget
75 g Dansukkeri fariinsuhkrut
Kreem
3-4 spl vaarikamahla (200 g külmutatud või värskeid vaarikaid)
1 munakollane
180 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g toasooja võid
Kaunistamiseks
250 g valget šokolaadi
Külmkuivatatud vaarika puru
Juhised
Riivige martsipan ja segage munavalgete ja suhkruga ühtlaseks massiks.
Jaotage taigen umbes 3 cm läbimõõduga törtsukesteks küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage eelsoojendatud ahju alumisel siinil 180 °C juures 10-12 minutit, sõltuvalt sellest millise tekstuuriga küpsist eelistate. Mida lühem küpsetamisaeg seda nätskem küpsis.
Kuumutage vaarikad pidevalt segades kastrulis korralikult läbi ning kurnake läbi tiheda sõela et saada klaar mahl. Jätke jahtuma.
Vahustage munakollane tuhksuhkru ja vanillisuhkruga, lisage vähehaaval vahustamist jätkates või. Lisage mahl ja vahustage mass uuesti siledaks õhuliseks kreemiks. Asetage 20 minutiks külmikusse.
Määrige kreem küpsistele ja asetage küpsised 20 minutiks sügavkülma.
Sulatage šokolaad veevannil ning kastke iga küpsis vedela šokolaadi seest läbi. Puistake üle vaarikapuruga ja jätke tahenema.
Säilitage külmikus.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.