Koostisosad
Küpsised
200 g martsipani
2 munavalget
75 g Dansukkeri fariinsuhkrut
Kreem
3-4 spl vaarikamahla (200 g külmutatud või värskeid vaarikaid)
1 munakollane
180 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g toasooja võid
Kaunistamiseks
250 g valget šokolaadi
Külmkuivatatud vaarika puru
Juhised
Riivige martsipan ja segage munavalgete ja suhkruga ühtlaseks massiks.
Jaotage taigen umbes 3 cm läbimõõduga törtsukesteks küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage eelsoojendatud ahju alumisel siinil 180 °C juures 10-12 minutit, sõltuvalt sellest millise tekstuuriga küpsist eelistate. Mida lühem küpsetamisaeg seda nätskem küpsis.
Kuumutage vaarikad pidevalt segades kastrulis korralikult läbi ning kurnake läbi tiheda sõela et saada klaar mahl. Jätke jahtuma.
Vahustage munakollane tuhksuhkru ja vanillisuhkruga, lisage vähehaaval vahustamist jätkates või. Lisage mahl ja vahustage mass uuesti siledaks õhuliseks kreemiks. Asetage 20 minutiks külmikusse.
Määrige kreem küpsistele ja asetage küpsised 20 minutiks sügavkülma.
Sulatage šokolaad veevannil ning kastke iga küpsis vedela šokolaadi seest läbi. Puistake üle vaarikapuruga ja jätke tahenema.
Säilitage külmikus.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Külma ilma joogid
Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.