Vaarikajäätised

Magusad väikesed maiustused vanillijäätise ja vaarikalimonaadiga, mis sobivad suurepäraselt kokku. Selle suve suur lemmik.

10-12 tükki

1 tund + 3-4 tundi sügavkülmas

Hinne (5 tk)

Koostisosad

Vaarikalimonaad
300 ml vett
500 g vaarikaid
250 g Dansukkeri kristallsuhkrut
15 ml sidrunimahla

Vanillijäätis
1 muna
70 g Dansukkeri heledat siirupit
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
150 ml vahukoor

Juhised

Alusta vaarikalimonaadi valmistamisest. Keeda vesi ja lisa vaarikad. Kata kaanega ja lase umbes 10 minutit podiseda. Suru marjad puruks. Kurna vedelik ja vala puhtasse kastrulisse. Lisa suhkur ja sidrunimahl. Keeda paar minutit, kuni suhkur lahustub.

Vala steriliseeritud pudelisse ja pane külmkappi.

Valmista jäätis. Vahusta munakollane, siirup ja vanillisuhkur ühes kausis ning munavalge teises kausis, kuni moodustuvad tugevad tipud.

Kolmandas kausis vahusta koor, kuni see on tugev ja sega see munakollase ja suhkru seguga. Lõpuks lisa ettevaatlikult segades munavalged.

Jaota jäätisesegu 10-12 väikese ühekordse plastnõu või silikoonvormi vahel. Nõude arv sõltub nende suurusest. Pane igasse nõusse jäätisepulk. Pane sügavkülma umbes 1 tunniks.

Sega limonaad vastavalt retseptile. Sega 100 ml kontsentraati ja 100 ml vett ning vala väike kogus limonaadi 10-12 suuremasse plastnõusse või silikoonvormi. Pane sügavkülma 15 minutiks.

Võta jäätis sügavkülmast välja ja pigista nõust välja. Vajuta jäätised limonaadiga vormidesse. Pane vaarikajäätised sügavkülma umbes 20 minutiks, kuni jäätis on limonaadis tahenenud.

Võta vormid välja ja vala peale veel kiht vaarikalimonaadi, kuni jäätis on täielikult kaetud. Pane sügavkülma vähemalt 2 tunniks. Võta vaarikajäätised sügavkülmast välja ja eemalda vormid. Naudi.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.