Vaarika-šokolaadikook

u. 35 tükki

Hinne (4 tk)

Koostisosad

250 g võid
300 g tumedat šokolaadi
5 muna
200 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
50 g kakaopulbrit
125 ml piima
100 g nisujahu
10 g küpsetuspulbrit
20 g Dansukkeri vanillisuhkrut
500 g vaarikaid

Glasuur
200 g võid
300 g šokolaadi (ükskõik millist)
175 g Dansukkeri šokolaadimaitselist tuhksuhrut

Juhised

Sulatage madalal kuumusel või ja tume šokolaad. Vahustage munad Muscovado suhkruga. Lisage piim ja sulanud šokolaad. Segage kuivad koostisained omavahel ja lisage need õrnalt segades taignasse. Valage taigen madalasse küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (30x40 cm). Puistake üle vaarikatega. Küpsetage ahju keskmisel siinil 175°C kraadi juures u. 15 minutit. Laske jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks sulatage või ja šokolaad madalal kuumusel, lisage šokolaadimaitseline tuhksuhkur. Määrige glasuur jahtunud koogile. Serveerige vahukoore ja värskete vaarikatega.

Tumeda šokolaadi võib retseptis asendada ka piima- või valge šokolaadiga, kuid sel juhul asendage Muscovado suhkur ekstrapeene valge suhkruga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.