Vaarika- ja lagritsakreemikuklid

Vastupandamatult maitsvad kreemikuklid toeka põhja, lagritsavahu ja vaarikapüreega. Kasta šokolaadi sisse ja naudi!

u. 20–25

PT1H

u. 2 tundi + 1 tund külmkapis

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vaarikapüree
150 g vaarikaid
75 g Dansukkeri moosisuhkrut

Põhi
50 g Dansukkeri fariinsuhkrut
150 g mandlimassi
10 g munavalget
2 g soola
Dansukkeri tuhksuhkrut kukli taigna lahti rullimiseks

Täidis
35 ml vett
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
100 g munavalget
5–10 g lagritsapulbrit

Kaunistamiseks
400 g valget šokolaadi 
Külmkuivatatud vaarikaid

Juhised

Alustage vaarikapüreest. Kuumutage vaarikad potis, kuni need pehmenevad püreeks. Seemnete eemaldamiseks suruge keedis läbi sõela. Segage potis vaarikamass ja moosisuhkur. Keetke 4 minutit. Laske täielikult jahtuda.

Segage fariinsuhkur, mandlimass, sool ja munavalged ühtlaseks pastaks. Laske 15–20 minutit külmikus taheneda.

Kuumutage ahi 180°C kraadini. Puistake küpsetuspaberile tuhksuhkrut ja rullige tahenenud koogisegu umbes 0,5 cm paksuseks ja lõigake sellest umbes 4 cm läbimõõduga ringid. Tõstke ringid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 7 minutit. Jätke ahjuplaadile jahtuma.

Segage paksupõhjalises kastrulis vesi, suhkur ja glükoosisiirup ning keetke, kuni segu temperatuur on 118°C.

Vahepeal vahustage munavalged 1 sl suhkruga kohevaks vahuks. Valage kuum siirup aeglaselt munavalgete hulka, samal ajal vahustamist jätkates. Lisage lagritsapulber ja jätkake taigna vahustamist keskmisel kiirusel veel 6–8 minutit, kuni see on kerge ja kohev.

Täitke ümmarguse otsikuga tordiprits beseeseguga ja väikese ümmarguse kitsa otsikuga tordiprits vaarikapüreega. Pritsige beseesegust kuklitele teravatipuline serv ning seejärel pritsige vaarikapüree ettevaatlikult kreemikuklite keskele. Laske neil umbes 30 minutit külmkapis taheneda.

Sulatage šokolaad kuuma vee vannil. Kastke kukleid šokolaadi sisse ja puistake üle külmkuivatatud vaarikate puruga. Asetage külmkappi tarduma.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.