Koostisosad
Vaarikapüree
150 g vaarikaid
75 g Dansukkeri moosisuhkrut
Põhi
50 g Dansukkeri fariinsuhkrut
150 g mandlimassi
10 g munavalget
2 g soola
Dansukkeri tuhksuhkrut kukli taigna lahti rullimiseks
Täidis
35 ml vett
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
100 g munavalget
5–10 g lagritsapulbrit
Kaunistamiseks
400 g valget šokolaadi
Külmkuivatatud vaarikaid
Juhised
Alustage vaarikapüreest. Kuumutage vaarikad potis, kuni need pehmenevad püreeks. Seemnete eemaldamiseks suruge keedis läbi sõela. Segage potis vaarikamass ja moosisuhkur. Keetke 4 minutit. Laske täielikult jahtuda.
Segage fariinsuhkur, mandlimass, sool ja munavalged ühtlaseks pastaks. Laske 15–20 minutit külmikus taheneda.
Kuumutage ahi 180°C kraadini. Puistake küpsetuspaberile tuhksuhkrut ja rullige tahenenud koogisegu umbes 0,5 cm paksuseks ja lõigake sellest umbes 4 cm läbimõõduga ringid. Tõstke ringid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 7 minutit. Jätke ahjuplaadile jahtuma.
Segage paksupõhjalises kastrulis vesi, suhkur ja glükoosisiirup ning keetke, kuni segu temperatuur on 118°C.
Vahepeal vahustage munavalged 1 sl suhkruga kohevaks vahuks. Valage kuum siirup aeglaselt munavalgete hulka, samal ajal vahustamist jätkates. Lisage lagritsapulber ja jätkake taigna vahustamist keskmisel kiirusel veel 6–8 minutit, kuni see on kerge ja kohev.
Täitke ümmarguse otsikuga tordiprits beseeseguga ja väikese ümmarguse kitsa otsikuga tordiprits vaarikapüreega. Pritsige beseesegust kuklitele teravatipuline serv ning seejärel pritsige vaarikapüree ettevaatlikult kreemikuklite keskele. Laske neil umbes 30 minutit külmkapis taheneda.
Sulatage šokolaad kuuma vee vannil. Kastke kukleid šokolaadi sisse ja puistake üle külmkuivatatud vaarikate puruga. Asetage külmkappi tarduma.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.