Koostisosad
Vaarikapüree
150 g vaarikaid
75 g Dansukkeri moosisuhkrut
Põhi
50 g Dansukkeri fariinsuhkrut
150 g mandlimassi
10 g munavalget
2 g soola
Dansukkeri tuhksuhkrut kukli taigna lahti rullimiseks
Täidis
35 ml vett
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
100 g munavalget
5–10 g lagritsapulbrit
Kaunistamiseks
400 g valget šokolaadi
Külmkuivatatud vaarikaid
Juhised
Alustage vaarikapüreest. Kuumutage vaarikad potis, kuni need pehmenevad püreeks. Seemnete eemaldamiseks suruge keedis läbi sõela. Segage potis vaarikamass ja moosisuhkur. Keetke 4 minutit. Laske täielikult jahtuda.
Segage fariinsuhkur, mandlimass, sool ja munavalged ühtlaseks pastaks. Laske 15–20 minutit külmikus taheneda.
Kuumutage ahi 180°C kraadini. Puistake küpsetuspaberile tuhksuhkrut ja rullige tahenenud koogisegu umbes 0,5 cm paksuseks ja lõigake sellest umbes 4 cm läbimõõduga ringid. Tõstke ringid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 7 minutit. Jätke ahjuplaadile jahtuma.
Segage paksupõhjalises kastrulis vesi, suhkur ja glükoosisiirup ning keetke, kuni segu temperatuur on 118°C.
Vahepeal vahustage munavalged 1 sl suhkruga kohevaks vahuks. Valage kuum siirup aeglaselt munavalgete hulka, samal ajal vahustamist jätkates. Lisage lagritsapulber ja jätkake taigna vahustamist keskmisel kiirusel veel 6–8 minutit, kuni see on kerge ja kohev.
Täitke ümmarguse otsikuga tordiprits beseeseguga ja väikese ümmarguse kitsa otsikuga tordiprits vaarikapüreega. Pritsige beseesegust kuklitele teravatipuline serv ning seejärel pritsige vaarikapüree ettevaatlikult kreemikuklite keskele. Laske neil umbes 30 minutit külmkapis taheneda.
Sulatage šokolaad kuuma vee vannil. Kastke kukleid šokolaadi sisse ja puistake üle külmkuivatatud vaarikate puruga. Asetage külmkappi tarduma.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.