Tuline kõrvitsasupp hakklihaga

4-6 portsjonit

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

2 spl toiduõli
500 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsa viljaliha
200 g viilutatud porgandit
200 g kuubikuteks lõigatud kartulit
1 sibul
2 tl Dansukkeri Valget suhkrut
1 liiter puljongit
1 spl toiduõli
300 g hakkliha (sea-ja loomaliha segu)
1 riivitud küüslauguküüs
1 tl tšillipulbrit
Soola, pipart
3 hakitud rohelist sibulat
1 peeneks hakitud punane tšillipipra kaun
2 dl hapukoort või maitsestamata toorjuustu

Juhised

Kuumutage toiduõli paksupõhjalises keedunõus. Lisage köögiviljad ja suhkur. Kuumutage pidevalt segades, ärge laske köögiviljadel pruunistuda. Lisage puljong ning keetke madalal kuumusel u. 20 minutit. Tõstke köögiviljad eraldi nõusse ning püreerige koos väikese koguse puljongiga. Valage püree tagasi keedunõusse ning hoidke soojas. Kuumutage praepannil toiduõli ning lisage hakkliha ja küüslauk. Pruunistage kuni liha on läbiküpsenud. Lisage tšillipulber ja vajadusel maitse järgi soola-pipart. Segage juurde roheline sibul ning hakitud tšillikaun. Jaotage supp taldrikutesse ning lisage igasse portsjonisse üks suur supilusikatäis hapukoort või toorjuustu. Tõstke igasse taldrikusse hakklihasegu.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.