Tuline kõrvitsasupp hakklihaga

4-6 portsjonit

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

2 spl toiduõli
500 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsa viljaliha
200 g viilutatud porgandit
200 g kuubikuteks lõigatud kartulit
1 sibul
2 tl Dansukkeri Valget suhkrut
1 liiter puljongit
1 spl toiduõli
300 g hakkliha (sea-ja loomaliha segu)
1 riivitud küüslauguküüs
1 tl tšillipulbrit
Soola, pipart
3 hakitud rohelist sibulat
1 peeneks hakitud punane tšillipipra kaun
2 dl hapukoort või maitsestamata toorjuustu

Juhised

Kuumutage toiduõli paksupõhjalises keedunõus. Lisage köögiviljad ja suhkur. Kuumutage pidevalt segades, ärge laske köögiviljadel pruunistuda. Lisage puljong ning keetke madalal kuumusel u. 20 minutit. Tõstke köögiviljad eraldi nõusse ning püreerige koos väikese koguse puljongiga. Valage püree tagasi keedunõusse ning hoidke soojas. Kuumutage praepannil toiduõli ning lisage hakkliha ja küüslauk. Pruunistage kuni liha on läbiküpsenud. Lisage tšillipulber ja vajadusel maitse järgi soola-pipart. Segage juurde roheline sibul ning hakitud tšillikaun. Jaotage supp taldrikutesse ning lisage igasse portsjonisse üks suur supilusikatäis hapukoort või toorjuustu. Tõstke igasse taldrikusse hakklihasegu.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.