Tsitrusekook

umbes 8–10 portsjonit

PT1H

umbes 1 1/2 tundi

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

2–3 meelepärast tsitrusvilja
280 g Dansukkeri heledat siirupit
4 muna
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
150 g võid
150 g nisujahu
75 g jahvatatud mandleid
7 g küpsetuspulbrit
3 g vanillisuhkrut

Juhised

Koori tsitrusviljad hoolikalt. Viiluta viljaliha umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Vala siirup paksupõhjalisse potti ja lisa viilud. Keeda umbes 10 minutit. Lase veidi jahtuda.

Vooderda 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.

Kuumuta ahi 175°C-ni.

Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Sulata või ja sega see munasegusse. Sega omavahel jahu, jahvatatud mandlid, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisa ettevaatlikult segades munavahule.

Kata koogivormi põhi ühtlaselt tsitrusviljaviiludega. Säilita siirup serveerimiseks. Vala tainas tsitrusviljaviiludele. Küpseta ahju alumises osas 40–45 minutit.

Lase koogil paar minutit seista, enne kui kummutad selle serveerimisalusele. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber ja lase koogil jahtuda. Nirista serveerimisel koogile veidi siirupit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.