Koostisosad
Kook
2 dl kakaod
5 dl piima
3 dl Dansukkeri Fariinsuhkrut
250 g võid või margariini
3 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
4 muna
7 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
Täidis
400 g maitsestamata Philadelphia light toorjuustu
3 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
Kaunistamiseks
1 roheline martsipanikate (nt. Odense)
150 g mandlimassi
1 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
kollast ja musta toiduvärvi
50 g tumedat šokolaadi
Juhised
Katke ahjupann küpsetuspaberiga. Määrige paber võiga ja puistake üle riivsaiaga.
Segage potis kakao, piim ja suhkur ning laske keema tõusta. Laske jahtuda. Vahustage rasvaine suhkruga heledaks vahuks. Lisage ükshaaval munad. Segage nisujahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber omavahel ning lisage koos piimaseguga vaheldumisi tainale. Valage tainas ahjupannile. Küpsetage kooki ahju alumises osas 175 °C juures umbes 30 minutit.
Kallutage kook paberile ja laske jahtuda. Segage omavahel kokku täidise koostisosad. Lõigake koogist välja traktorikere ning kaks ratast. Lõigake kõik kolm detaili kaheks kihiks ning määrige täidis iga detaili ühele kihile. Asetage teised kihid peale. Katke kere rohelise martsipaniga. Lõigake üleliigne martsipan ära.
Hõõruge tuhksuhkur mandlimassi sisse. Võtke neljandik mandlimassist ning värvige see toiduvärviga kollaseks, ülejäänu aga mustaks. Rullige mandlimass õhukeseks. Katke rattad musta martsipaniga ning lõigake kollasest martsipanist välja kaks ringi, mis asetage rataste peale. Kaunistage tordi muud osad vastavalt soovile ülejäänud martsipani ja sulatatud šokolaadiga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.