Traktoritort

u. 10 lõiku

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Kook
2 dl kakaod
5 dl piima
3 dl Dansukkeri Fariinsuhkrut
250 g võid või margariini
3 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
4 muna
7 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit

Täidis
400 g maitsestamata Philadelphia light toorjuustu
3 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
1 roheline martsipanikate (nt. Odense)
150 g mandlimassi
1 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
kollast ja musta toiduvärvi
50 g tumedat šokolaadi

Juhised

Katke ahjupann küpsetuspaberiga. Määrige paber võiga ja puistake üle riivsaiaga.

Segage potis kakao, piim ja suhkur ning laske keema tõusta. Laske jahtuda. Vahustage rasvaine suhkruga heledaks vahuks. Lisage ükshaaval munad. Segage nisujahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber omavahel ning lisage koos piimaseguga vaheldumisi tainale. Valage tainas ahjupannile. Küpsetage kooki ahju alumises osas 175 °C juures umbes 30 minutit.

Kallutage kook paberile ja laske jahtuda. Segage omavahel kokku täidise koostisosad. Lõigake koogist välja traktorikere ning kaks ratast. Lõigake kõik kolm detaili kaheks kihiks ning määrige täidis iga detaili ühele kihile. Asetage teised kihid peale. Katke kere rohelise martsipaniga. Lõigake üleliigne martsipan ära.

Hõõruge tuhksuhkur mandlimassi sisse. Võtke neljandik mandlimassist ning värvige see toiduvärviga kollaseks, ülejäänu aga mustaks. Rullige mandlimass õhukeseks. Katke rattad musta martsipaniga ning lõigake kollasest martsipanist välja kaks ringi, mis asetage rataste peale. Kaunistage tordi muud osad vastavalt soovile ülejäänud martsipani ja sulatatud šokolaadiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.