Tosca kattega mandlikoogikesed mustikatega

Kui soovid rohkem krõmpsu, kasuta mandlilaastude asemel hakitud mandleid. Mustikad lisavad magus-haput mahlasust. Serveeri vanillikastmega.

18-20 tükki

PT1H15M
PT0M
Küpsised

75 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Mandlikoogid 
300 g mandlimassi 
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
200 g toasooja võid 
4 muna 
120 g jahu 
1/4 tl soola 
200 g mustikaid

Tosca segu 
75 g võid 
50 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut 
70 g Dansukkeri heledat siirupit 
1 1/2 spl jahu 
1 1/2 spl vahukoort 
200 g hakitud mandleid

Juhised

Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Riivi mandlimass jämedalt, lisa ülejäänud koostisosad, välja arvatud mustikad, ja vispelda kiiresti ühtlaseks paksuks tainaks. Määri võiga 18-20 väikest koogivormi ja täida need 2/3 ulatuses tainaga. Jaota mustikad ühtlaselt vormidesse ja küpseta kooke ahju keskel umbes 20 minutit. 

Samal ajal valmista tosca segu. Sega kõik koostisosad, välja arvatud mandlid, kastrulis. Sulata ja lase keema tõusta, segades umbes 5 minutit, kuni segu pakseneb. Eemalda kastrul tulelt. Haki mandlid ja sega tosca segusse. Määri kate igale koogile ja küpseta veel 15 minutit. 

Lase jahtuda ja seejärel kummuta koogid vormidest välja. Serveeri vanillikastmega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.