Tosca kattega mandlikoogikesed mustikatega

Kui soovid rohkem krõmpsu, kasuta mandlilaastude asemel hakitud mandleid. Mustikad lisavad magus-haput mahlasust. Serveeri vanillikastmega.

18-20 tükki

PT1H15M
PT0M
Küpsised

75 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Mandlikoogid 
300 g mandlimassi 
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
200 g toasooja võid 
4 muna 
120 g jahu 
1/4 tl soola 
200 g mustikaid

Tosca segu 
75 g võid 
50 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut 
70 g Dansukkeri heledat siirupit 
1 1/2 spl jahu 
1 1/2 spl vahukoort 
200 g hakitud mandleid

Juhised

Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Riivi mandlimass jämedalt, lisa ülejäänud koostisosad, välja arvatud mustikad, ja vispelda kiiresti ühtlaseks paksuks tainaks. Määri võiga 18-20 väikest koogivormi ja täida need 2/3 ulatuses tainaga. Jaota mustikad ühtlaselt vormidesse ja küpseta kooke ahju keskel umbes 20 minutit. 

Samal ajal valmista tosca segu. Sega kõik koostisosad, välja arvatud mandlid, kastrulis. Sulata ja lase keema tõusta, segades umbes 5 minutit, kuni segu pakseneb. Eemalda kastrul tulelt. Haki mandlid ja sega tosca segusse. Määri kate igale koogile ja küpseta veel 15 minutit. 

Lase jahtuda ja seejärel kummuta koogid vormidest välja. Serveeri vanillikastmega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.