Koostisosad
Iiris
15 g võid
100 ml vahukoort
70 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
40 g Dansukkeri heledat siirupit
20 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Näputäis soola
Muud koostisained
u. 30 sarapuupähklit
150 g pralineemassi
20 g tumedat šokolaadi
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C-ni, röstige pähkleid pöördõhurežiimil 5-10 minutit. Valage pähklid köögirätikule ja hõõruge neid rätikus, et kesti eemaldada. Laske jahtuda.
Laduge ahjuplaadile u. 30 paberist või silikoonist kommivormi. Kuumutage kõiki iirise koostisaineid paksupõhjalises kastrulis pidevalt segades kuni segu temperatuur tõuseb 125°C-ni.
Jaotage iiris vormidessee, täites need umbes 1/3 ulatuses, määrige teelusika abil segu ka vormide külgedele. Asetage igasse vormi üks pähkel. Jätke tahenema.
Sulatage pralineemass mikrolaineahjus ja täitke vormid. Asetage külmikusse tahenema.
Sulatage šokolaad. Valage šokolaad pritsi ja tilgutage igale kommile tilk šokolaadi. Jätke toatemperatuurile tahenema.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.