Koostisosad
Iiris
15 g võid
100 ml vahukoort
70 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
40 g Dansukkeri heledat siirupit
20 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Näputäis soola
Muud koostisained
u. 30 sarapuupähklit
150 g pralineemassi
20 g tumedat šokolaadi
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C-ni, röstige pähkleid pöördõhurežiimil 5-10 minutit. Valage pähklid köögirätikule ja hõõruge neid rätikus, et kesti eemaldada. Laske jahtuda.
Laduge ahjuplaadile u. 30 paberist või silikoonist kommivormi. Kuumutage kõiki iirise koostisaineid paksupõhjalises kastrulis pidevalt segades kuni segu temperatuur tõuseb 125°C-ni.
Jaotage iiris vormidessee, täites need umbes 1/3 ulatuses, määrige teelusika abil segu ka vormide külgedele. Asetage igasse vormi üks pähkel. Jätke tahenema.
Sulatage pralineemass mikrolaineahjus ja täitke vormid. Asetage külmikusse tahenema.
Sulatage šokolaad. Valage šokolaad pritsi ja tilgutage igale kommile tilk šokolaadi. Jätke toatemperatuurile tahenema.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.