Koostisosad
Põhi
50 g võid
100 g Savoiardi küpsiseid
Kohv küpsiste ja juustukoogi jaoks
250 ml vett + 2 spl lahustuvat kohvi
amaretto, valikuline
veel 100 g Savoiardi küpsiseid
Tiramisu täidis
3 muna
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
60 g Dansukkeri glükoosisiirupit
10 g vanillisuhkrut
400 g mascarponet
200 ml vahukoort
Kaunistamiseks
kakaopulbrit
Juhised
Purusta Savoiardi küpsised blenderis ja lisa sulatatud või. Suru segu umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Pane sügavkülma.
Keeda vesi ja lisa lahustuv kohvipulber. Lase jahtuda, seejärel lisa amaretto (valikuline).
Eralda munakollased valgetest ja pane need eraldi kaussidesse. Vahusta munakollased, tuhksuhkur, glükoosisiirup ja vanillisuhkur kohevaks. Lisa mascarpone ja klopi ühtlaseks.
Vahusta koor eraldi kausis ja lisa segusse, seejärel sega hulka 1 spl kohvi.
Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa mascarpone-segu hulka. Vala 1/3 mascarpone-kreemist koogipõhjale ja pane 1 tunniks külmikusse.
Kasta küpsised korraks kohvi sisse ja lao kreemikihile. Vala järgmine 1/3 mascarpone-kreemist biskviittidele ja pane 1 tunniks külmikusse. Aseta ka ülejäänud mascarpone-kreem külmkappi samaks ajaks. Seejärel vahusta kreem ja vala ümara otsikuga pritskotti. Võta kook välja ja pritsi kreem peale. Pane kook veelkord vähemalt 1 tunniks külmikusse.
Võta kook 15 minutit enne serveerimist külmikust välja ja puista üle kakaopulbriga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.