Koostisosad
Põhi
50 g võid
100 g Savoiardi küpsiseid
Kohv küpsiste ja juustukoogi jaoks
250 ml vett + 2 spl lahustuvat kohvi
amaretto, valikuline
veel 100 g Savoiardi küpsiseid
Tiramisu täidis
3 muna
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
60 g Dansukkeri glükoosisiirupit
10 g vanillisuhkrut
400 g mascarponet
200 ml vahukoort
Kaunistamiseks
kakaopulbrit
Juhised
Purusta Savoiardi küpsised blenderis ja lisa sulatatud või. Suru segu umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Pane sügavkülma.
Keeda vesi ja lisa lahustuv kohvipulber. Lase jahtuda, seejärel lisa amaretto (valikuline).
Eralda munakollased valgetest ja pane need eraldi kaussidesse. Vahusta munakollased, tuhksuhkur, glükoosisiirup ja vanillisuhkur kohevaks. Lisa mascarpone ja klopi ühtlaseks.
Vahusta koor eraldi kausis ja lisa segusse, seejärel sega hulka 1 spl kohvi.
Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa mascarpone-segu hulka. Vala 1/3 mascarpone-kreemist koogipõhjale ja pane 1 tunniks külmikusse.
Kasta küpsised korraks kohvi sisse ja lao kreemikihile. Vala järgmine 1/3 mascarpone-kreemist biskviittidele ja pane 1 tunniks külmikusse. Aseta ka ülejäänud mascarpone-kreem külmkappi samaks ajaks. Seejärel vahusta kreem ja vala ümara otsikuga pritskotti. Võta kook välja ja pritsi kreem peale. Pane kook veelkord vähemalt 1 tunniks külmikusse.
Võta kook 15 minutit enne serveerimist külmikust välja ja puista üle kakaopulbriga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.