Tiramisu juustukook

Tiramisu on suurepärane Itaalia magustoit. Proovi midagi uut ja valmista tiramisu juustukook. Lihtne valmistada, mõnusalt kreemjas.

10 lõiku

50 minutit + 3 tundi külmutusaega

Hinne (49 tk)

Koostisosad

Põhi
50 g võid
100 g Savoiardi küpsiseid

Kohv küpsiste ja juustukoogi jaoks
250 ml vett + 2 spl lahustuvat kohvi
amaretto, valikuline
veel 100 g Savoiardi küpsiseid

Tiramisu täidis
3 muna
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
60 g Dansukkeri glükoosisiirupit
10 g vanillisuhkrut
400 g mascarponet
200 ml vahukoort

Kaunistamiseks
kakaopulbrit

Juhised

Purusta Savoiardi küpsised blenderis ja lisa sulatatud või. Suru segu umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Pane sügavkülma.

Keeda vesi ja lisa lahustuv kohvipulber. Lase jahtuda, seejärel lisa amaretto (valikuline).

Eralda munakollased valgetest ja pane need eraldi kaussidesse. Vahusta munakollased, tuhksuhkur, glükoosisiirup ja vanillisuhkur kohevaks. Lisa mascarpone ja klopi ühtlaseks.

Vahusta koor eraldi kausis ja lisa segusse, seejärel sega hulka 1 spl kohvi.

Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa mascarpone-segu hulka. Vala 1/3 mascarpone-kreemist koogipõhjale ja pane 1 tunniks külmikusse.

Kasta küpsised korraks kohvi sisse ja lao kreemikihile. Vala järgmine 1/3 mascarpone-kreemist biskviittidele ja pane 1 tunniks külmikusse. Aseta ka ülejäänud mascarpone-kreem külmkappi samaks ajaks. Seejärel vahusta kreem ja vala ümara otsikuga pritskotti.  Võta kook välja ja pritsi kreem peale. Pane kook veelkord vähemalt 1 tunniks külmikusse.

Võta kook 15 minutit enne serveerimist külmikust välja ja puista üle kakaopulbriga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.