Tiramisu juustukook

Tiramisu on suurepärane Itaalia magustoit. Proovi midagi uut ja valmista tiramisu juustukook. Lihtne valmistada, mõnusalt kreemjas.

10 lõiku

PT55M

50 minutit + 3 tundi külmutusaega

Hinne (129 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
50 g võid
100 g Savoiardi küpsiseid

Kohv küpsiste ja juustukoogi jaoks
250 ml vett + 2 spl lahustuvat kohvi
amaretto, valikuline
veel 100 g Savoiardi küpsiseid

Tiramisu täidis
3 muna
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
60 g Dansukkeri glükoosisiirupit
10 g vanillisuhkrut
400 g mascarponet
200 ml vahukoort

Kaunistamiseks
kakaopulbrit

Juhised

Purusta Savoiardi küpsised blenderis ja lisa sulatatud või. Suru segu umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Pane sügavkülma.

Keeda vesi ja lisa lahustuv kohvipulber. Lase jahtuda, seejärel lisa amaretto (valikuline).

Eralda munakollased valgetest ja pane need eraldi kaussidesse. Vahusta munakollased, tuhksuhkur, glükoosisiirup ja vanillisuhkur kohevaks. Lisa mascarpone ja klopi ühtlaseks.

Vahusta koor eraldi kausis ja lisa segusse, seejärel sega hulka 1 spl kohvi.

Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa mascarpone-segu hulka. Vala 1/3 mascarpone-kreemist koogipõhjale ja pane 1 tunniks külmikusse.

Kasta küpsised korraks kohvi sisse ja lao kreemikihile. Vala järgmine 1/3 mascarpone-kreemist biskviittidele ja pane 1 tunniks külmikusse. Aseta ka ülejäänud mascarpone-kreem külmkappi samaks ajaks. Seejärel vahusta kreem ja vala ümara otsikuga pritskotti.  Võta kook välja ja pritsi kreem peale. Pane kook veelkord vähemalt 1 tunniks külmikusse.

Võta kook 15 minutit enne serveerimist külmikust välja ja puista üle kakaopulbriga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.