Tikripirukad

Tehke peole toredaid ampsusuuruseid minipirukaid. Koos tikrimarmelaadiga on minipirukad kahtlemata külaliste seas menukad.

u. 20 pirukat

PT1H

1 1/2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Pirukapõhi
300 g külma võid
150 g Dansukkeri tuhksuhkrut
420 g nisujahu
1 näputäis soola
1 muna

Tikrimoos
500 g tikreid
500 g Dansukkeri moosisuhkrut
1 pulk kaneelikoort

Juhised

Hakkige või ning lisage tuhksuhkur ja jahu. Purustage blenderis. Lisage näputäis soola ja muna, segage korraks uuesti ning tõstke segu blenderist jahuga üle puistatud tööpinnale.

Sõtkuge kergelt läbi (mitte liiga palju). Mähkige taigen toidukilesse ning asetage 30 minutiks külmkappi.

Vahepeal valmistage moos. Loputage tikrid ning keetke nii 3 minutit. Purustage saumikseriga väiksemateks tükkideks, lisage suhkur ja kaneel. Keetke veel 10 minutit.

Koorige vaht ja eemaldage kaneelipulk.

Eelsoojendage ahi 185°C-ni. Rullige taigen jahuga üle puistatud tööpinnal u. 1 mm paksuseks ning lõigake sellest kakskümmend 7 cm läbimõõduga ketast. Määrige võiga muffini- või minipirukavormid ja suruge taignakettad ühtlaselt vormide põhja ja külgedele.

Tõstke igasse vormi tikrimoosi. Lõigake järelejäänud taignast kakskümmend 6 cm läbimõõduga ketast pirukakaanteks. Asetage kaaned pirukatele ja suruge servad õrnalt kinni.

Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 17-20 minutit. Laske jahtuda.

Serveerige vanillijäätisega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.