Tartaletid vanillikreemi ja marjadega

12 tk

PT1H

2 tundi

Hinne (63 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Pirukapõhi
300 g nisu- või mandlijahu
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
125 g hakitud külma võid
1 sidruni mahl
1 munakollane
4-6 spl jääkülma vett

Vanillikreem
500 ml piima
3 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl vanillipulbrit
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
6 munakollast
3 spl maisitärklist
50 g toasooja võid

Värskeid marju ja Dansukkeri tuhksuhkrut peale puistamiseks

Juhised

Pirukapõhi
Näppige jahu, suhkur ja või muredaks taignaks. Lisage sidrunikoor ja seejärel munakollane. Lisage supilusikatäis haaval vesi kuni taigen muutub siledaks ja vetruvaks. Veeretage taignast pall ja asetage tunniks ajaks külma. Eelkuumutage ahi 200 °C-ni. Jaotage taigen 12 tükiks ja suruge lahtikäiva põhjaga tartaletivormide põhja ja külgedele. Küpsetage 10-12 minutit. Laske jahtuda ja eemaldage pirukapõhjad vormidest. NB: juhul kui kasutasite mandlijahu, arvestage, et põhjad on üsna muredad. Täitke pirukad vanillikreemiga ning kaunistage marjade ja tuhksuhkruga.

Vanillikreem
Kuumutage piim keemiseni ja lisage vanillisuhkur ja vanillipulber. Vahustage munakollased suhkru ja maisitärklisega kohevaks ning lisage vahustamist jätkates peene nirena kuum piim. Valage segu tagasi keedunõusse ja kuumutage pidevalt segades madalal kuumusel kuni segu hakkab paksenema. Tõstke paksenenud kreem pliidilt ja valage kaussi, lisage või ja segage kuni see on täielikult sulanud. Katke kauss kaanega ja asetage külma kuni täieliku jahtumiseni.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.