Koostisosad
Pirukapõhi
300 g nisu- või mandlijahu
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
125 g hakitud külma võid
1 sidruni mahl
1 munakollane
4-6 spl jääkülma vett
Vanillikreem
500 ml piima
3 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl vanillipulbrit
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
6 munakollast
3 spl maisitärklist
50 g toasooja võid
Värskeid marju ja Dansukkeri tuhksuhkrut peale puistamiseks
Juhised
Pirukapõhi
Näppige jahu, suhkur ja või muredaks taignaks. Lisage sidrunikoor ja seejärel munakollane. Lisage supilusikatäis haaval vesi kuni taigen muutub siledaks ja vetruvaks. Veeretage taignast pall ja asetage tunniks ajaks külma. Eelkuumutage ahi 200 °C-ni. Jaotage taigen 12 tükiks ja suruge lahtikäiva põhjaga tartaletivormide põhja ja külgedele. Küpsetage 10-12 minutit. Laske jahtuda ja eemaldage pirukapõhjad vormidest. NB: juhul kui kasutasite mandlijahu, arvestage, et põhjad on üsna muredad. Täitke pirukad vanillikreemiga ning kaunistage marjade ja tuhksuhkruga.
Vanillikreem
Kuumutage piim keemiseni ja lisage vanillisuhkur ja vanillipulber. Vahustage munakollased suhkru ja maisitärklisega kohevaks ning lisage vahustamist jätkates peene nirena kuum piim. Valage segu tagasi keedunõusse ja kuumutage pidevalt segades madalal kuumusel kuni segu hakkab paksenema. Tõstke paksenenud kreem pliidilt ja valage kaussi, lisage või ja segage kuni see on täielikult sulanud. Katke kauss kaanega ja asetage külma kuni täieliku jahtumiseni.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.