Koostisosad
1 1/2 kg tallefileed
soola, pipart
küpsetamiseks võid, margariini või õli
Leem
3 kollast sibulat sektoritena
3 tükeldatud porgandit
võid, margariini või õli
5 dl punast veini
1 dl Dansukkeri Heledat Siirupit
2 dl vasikapuljongit
2 loorberilehte
5 tüümianivart
25 g tumedat šokolaadi 70%
2 tl kartulijahu
soola, pipart
Juhised
Pruunistage tallefilee toidurasvas. Maitsestage soola ja pipraga. Asetage kuumakindlasse anumasse ja küpsetage ahjus 150 °C juures umbes 20 minutit, kuni liha on valmis. Sisetemperatuur peab olema 60-65 °C. Laske lihal enne viiludeks lõikamist 5 minutit seista.
Pruunistage kastmele lisatavad sibul ja porgand kastrulis toidurasvas. Lisage vein, siirup, puljong ja maitseained ning keetke tasasel tulel 10 minutit. Lisage šokolaad ja segage, kuni see on sulanud. Paksendage kaste väheses vees segatud kartulijahuga. Maitsestage ning lisage vajadusel soola ja pipart. Kurnake kaste enne serveerimist kastmekaussi.
Lõigake tallefilee viiludeks ning serveerige köögiviljalisandite, leeme ja täidetud kartuliga.
Lillkapsalisand
1 kg lillkapsast
2 dl vahukoort
100 g riivitud juustu
1 tl Dansukkeri Heledat Siirupit
soola, valget pipart
Loputage lillkapsas ja eraldage õisikud. Keetke need kergelt soolases vees parajalt pehmeks (3-5 minutit).
Valage vesi ära. Mikserdage või purustage lillkapsas elektrilise mikseriga. Lisage koor, juust ja siirup ning segage hästi läbi. Maitsestage soola ja pipraga. Pritsige või tõstke segu lusikaga taldrikutele või vaagnale. Serveerige kohe.
Brokkolilisand
1 kg brokkolit
2 dl vahukoort
100 g riivitud mozzarellat
1 tl Dansukkeri Heledat Siirupit
2 riivitud küüslaugu küünt
soola, pipart
Laske brokkolil kergelt soolases vees keema tõusta. Valage vesi ära. Mikserdage või purustage brokkoli elektrilise mikseriga. Lisage koor, juust, siirup ja küüslauk ning segage hästi läbi. Maitsestage soola ja pipraga.
Pritsige või tõstke segu lusikaga taldrikutele või vaagnale. Serveerige kohe.
Täidetud kartul (10-le)
20 väikest kartulit
500-600 g peekonikuubikuid
2 1/2 dl kollase sibula kuubikuid
2 dl hakitud peterselli
200 g riivitud küpse juustuga
1 tl Dansukkeri Fariinsuhkrut
1/2 tl musta pipart
1 tl tšillipulbrit
1 dl nisujahu
2 muna
100 g riivsaia
õli
Keetke kartulid koos koorega. Samal ajal praadige peekon ja sibul. Koorige kartulid ja lõigake need pooleks. Õõnestage kartulid teelusikaga ning püreestage sisu või hakkige see peeneks. Segage väljavõetud kartulisisu peekoni, sibula, peterselli, juustu, fariinsuhkru ning maitseainetega. Täitke poolitatud kartulid täidisega ning pange pooled taas kokku, et moodustuks terve kartul. Kastke kartulid nisujahusse, seejärel klopitud munasse ja lõpuks riivsaia sisse. Keetke kartuleid õlis, kuni need on kuldkollased.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Külma ilma joogid
Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.
Hubane reedeõhtu
Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.