Koostisosad
1 1/2 kg tallefileed
soola, pipart
küpsetamiseks võid, margariini või õli
Leem
3 kollast sibulat sektoritena
3 tükeldatud porgandit
võid, margariini või õli
5 dl punast veini
1 dl Dansukkeri Heledat Siirupit
2 dl vasikapuljongit
2 loorberilehte
5 tüümianivart
25 g tumedat šokolaadi 70%
2 tl kartulijahu
soola, pipart
Juhised
Pruunistage tallefilee toidurasvas. Maitsestage soola ja pipraga. Asetage kuumakindlasse anumasse ja küpsetage ahjus 150 °C juures umbes 20 minutit, kuni liha on valmis. Sisetemperatuur peab olema 60-65 °C. Laske lihal enne viiludeks lõikamist 5 minutit seista.
Pruunistage kastmele lisatavad sibul ja porgand kastrulis toidurasvas. Lisage vein, siirup, puljong ja maitseained ning keetke tasasel tulel 10 minutit. Lisage šokolaad ja segage, kuni see on sulanud. Paksendage kaste väheses vees segatud kartulijahuga. Maitsestage ning lisage vajadusel soola ja pipart. Kurnake kaste enne serveerimist kastmekaussi.
Lõigake tallefilee viiludeks ning serveerige köögiviljalisandite, leeme ja täidetud kartuliga.
Lillkapsalisand
1 kg lillkapsast
2 dl vahukoort
100 g riivitud juustu
1 tl Dansukkeri Heledat Siirupit
soola, valget pipart
Loputage lillkapsas ja eraldage õisikud. Keetke need kergelt soolases vees parajalt pehmeks (3-5 minutit).
Valage vesi ära. Mikserdage või purustage lillkapsas elektrilise mikseriga. Lisage koor, juust ja siirup ning segage hästi läbi. Maitsestage soola ja pipraga. Pritsige või tõstke segu lusikaga taldrikutele või vaagnale. Serveerige kohe.
Brokkolilisand
1 kg brokkolit
2 dl vahukoort
100 g riivitud mozzarellat
1 tl Dansukkeri Heledat Siirupit
2 riivitud küüslaugu küünt
soola, pipart
Laske brokkolil kergelt soolases vees keema tõusta. Valage vesi ära. Mikserdage või purustage brokkoli elektrilise mikseriga. Lisage koor, juust, siirup ja küüslauk ning segage hästi läbi. Maitsestage soola ja pipraga.
Pritsige või tõstke segu lusikaga taldrikutele või vaagnale. Serveerige kohe.
Täidetud kartul (10-le)
20 väikest kartulit
500-600 g peekonikuubikuid
2 1/2 dl kollase sibula kuubikuid
2 dl hakitud peterselli
200 g riivitud küpse juustuga
1 tl Dansukkeri Fariinsuhkrut
1/2 tl musta pipart
1 tl tšillipulbrit
1 dl nisujahu
2 muna
100 g riivsaia
õli
Keetke kartulid koos koorega. Samal ajal praadige peekon ja sibul. Koorige kartulid ja lõigake need pooleks. Õõnestage kartulid teelusikaga ning püreestage sisu või hakkige see peeneks. Segage väljavõetud kartulisisu peekoni, sibula, peterselli, juustu, fariinsuhkru ning maitseainetega. Täitke poolitatud kartulid täidisega ning pange pooled taas kokku, et moodustuks terve kartul. Kastke kartulid nisujahusse, seejärel klopitud munasse ja lõpuks riivsaia sisse. Keetke kartuleid õlis, kuni need on kuldkollased.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Juustukook igal kujul
Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks
Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.