Täistera laimi-rabarbri pirukas

Kas soovite, et laimipirukas oleks toitvam? See küpsisepõhja ja rabarberikastmega laimipirukas on sel juhul teile sobiv! Värske ja tervislik valik pärastlõunase kohvi kõrvale.

u. 12 viilu

1 tund + 3 tundi külmikus

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Põhi
150 g külma võid
75 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 g täistera jahu
60 g nisujahu
1 munakollane

Laimitäidis
4 munakollast
320 g crème fraîched
75 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 1/2 spl maisitärklist
1/2 laimi koor
2 laimi mahl

Marineeritud rabarber
2 rabarberivart
200 g maasikaid
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1/2 laimi koor

Juhised

Eelsoojendage ahi 175°C-ni.

Lõigake või kuubikuteks ja töödelge koos ülejäänud taigna koostisainetega ühtlaseks massiks. Veeretage pall, katke toidukilega ja asetage u. 30 minutiks külmkappi. Suruge taigen lahtikäiva koogivormi põhja.

Küpsetage pirukapõhja ahju keskmisel siinil ca 10 minutit. Vahepeal valmistage täidis, kloppides kõik täidise koostisained ühtlaseks kreemjaks massiks.

Valage täidis pirukapõhjale ja küpsetage veel 15-20 minutit. Laske jahtuda.

Tõstke jahtunud pirukas 3 tunniks külmkappi tahenema. Loputage ja tükeldage rabarberivarred, segage Muscovado suhkru ja riivitud laimikoorega ning keetke paar minutit, tõstke pliidilt, lisage tükeldatud maasikad ja marineerige vähemalt 30 minutit.

Kaunistage pirukas rabarberi-maasika seguga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.