Koostisosad
225 g võid
300 g hakitud tumedat šokolaadi (70%)
6 muna
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
90 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 spl tumedat rummi või meelepärast likööri
Vaht
50 g võid
275 g hakitud šokolaadi
3 munakolast
3 spl Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
3 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 munavalget
200 ml vahukoort
Glasuur
100 ml vahukoort
75 g Dansukkeri heledat siirupit
3 tl Dansukker vanillisuhkrut
100 g šokolaadi
Kaunistamiseks värskeid marju
Juhised
Eelsoojendage ahi 175 °C kraadini. Asetage ahju põhja veega täidetud kuumakindel anum. Vooderdage lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga selliselt, et taigen vormist välja voolama ei pääseks. Sulatage või, tõstke sulatusnõu pliidilt ja lisage hakitud šokolaad. Segage kuni šokolaad on sulanud. Vahustage munad suhkruga heledaks vahuks. Lisage rumm ja valage segu koogivormi. Küpsetage 50–60 minutit kuni koogipõhi on tahenenud. Tõstke kook ahjust ja laske jahtuda.
Vaht
Sulatage või, tõstke sulatusnõu pliidilt ja lisage hakitud šokolaad. Vahustage munakollased suhkrutega, lisage sulatatud šokolaad ja segage ühtlaseks massiks. Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage vaht ettevaatlikult kolmandikukaupa šokolaadisegule. Vahustage koor ja lisage see samuti õrnalt segades munavahule ning segage ühtlaseks. Määrige vaht jahtunud koogipõhjale (eemaldage enne vormi serv), katke kook toidukilega ja tõstke vähemalt 6 tunniks sügavkülma.
Glasuur
Kuumutage koor ja siirup, tõstke keedunõu pliidilt ja lisage suhkur ja šokolaad. Segage ühtlaseks massiks ning laske jahtuda. Tõstke kook sügavkülmast välja ja asetage serveerimisalusele. Valage glasuur koogi keskele ja määrige keskelt ülejäänud koogile selliselt, et glasuuri ka üle koogiserva voolab. Asetage kook sügavkülma tagasi kuni serveerimiseni. Tõstke 20-25 minutit enne serveerimist sulama.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.