Tabamatu ilu kook

12-14 lõiku

PT1H

2 tundi + 6 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

225 g võid
300 g hakitud tumedat šokolaadi (70%)
6 muna
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
90 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 spl tumedat rummi või meelepärast likööri

Vaht
50 g võid
275 g hakitud šokolaadi
3 munakolast
3 spl Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
3 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 munavalget
200 ml vahukoort

Glasuur
100 ml vahukoort
75 g Dansukkeri heledat siirupit
3 tl Dansukker vanillisuhkrut
100 g šokolaadi
Kaunistamiseks värskeid marju

Juhised

Eelsoojendage ahi 175 °C kraadini. Asetage ahju põhja veega täidetud kuumakindel anum. Vooderdage lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga selliselt, et taigen vormist välja voolama ei pääseks. Sulatage või, tõstke sulatusnõu pliidilt ja lisage hakitud šokolaad. Segage kuni šokolaad on sulanud. Vahustage munad suhkruga heledaks vahuks. Lisage rumm ja valage segu koogivormi. Küpsetage 50–60 minutit kuni koogipõhi on tahenenud. Tõstke kook ahjust ja laske jahtuda.

Vaht
Sulatage või, tõstke sulatusnõu pliidilt ja lisage hakitud šokolaad. Vahustage munakollased suhkrutega, lisage sulatatud šokolaad ja segage ühtlaseks massiks. Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage vaht ettevaatlikult kolmandikukaupa šokolaadisegule. Vahustage koor ja lisage see samuti õrnalt segades munavahule ning segage ühtlaseks. Määrige vaht jahtunud koogipõhjale (eemaldage enne vormi serv), katke kook toidukilega ja tõstke vähemalt 6 tunniks sügavkülma.

Glasuur
Kuumutage koor ja siirup, tõstke keedunõu pliidilt ja lisage suhkur ja šokolaad. Segage ühtlaseks massiks ning laske jahtuda. Tõstke kook sügavkülmast välja ja asetage serveerimisalusele. Valage glasuur koogi keskele ja määrige keskelt ülejäänud koogile selliselt, et glasuuri ka üle koogiserva voolab. Asetage kook sügavkülma tagasi kuni serveerimiseni. Tõstke 20-25 minutit enne serveerimist sulama.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.