Suvised beseeküpsised

40-60 tk

3,5 tundi

Hinne (57 tk)

Koostisosad

4–5 munavalget (u. 150 g)
300 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1/2 tl äädikat

Juhised

Eelsoojendage ahi 200 °C kraadini.

Katke ahjuplaat küpsetuspaberiga, valage suhkur küpsetuspaberile ja asetage plaat 5 minutiks ahju. Vahepeal vahustage munavalged tugevaks vahuks. Tõstke suhkur ahjust välja ja alandage ahju kuumus 100 °C kraadini. Jätkake munavalge vahustamist ja lisage vähehaaval kuum suhkur. Lõpuks lisage äädikas. Vahustage täisvõimsusel veel 5–10 minutit või kuni vaht on sile ja väga tugev. Pritsige ahjuplaadile väikesed küpsised ja küpsetage u. 3 tundi, seejärel lülitage ahi välja ja jätke küpsised ahjus jahtuma, kuni nad on täiesti kuivad ja krõbedad.

Küpsiste maitsestamiseks lisage munavalgevahule enne küpsetamist näiteks:
• 2 spl sidrunikoort, kollast toiduvärvi
• 50 g kookoshelbeid, pool vahu sisse segamiseks pool küpsiste pinnale puistamiseks
• 3 spl purustatud vaarikakrõpse (külmkuivatatud vaarikaid), punast/roosat toiduvärvi
• u. 3 spl kakaopulbrit, sellest 1 spl munavahu sisse segamiseks ja 2 spl küpsistele puistamiseks

Maitsevahelduseks proovi küpsised valmistada tavalise valge kristallsuhkru asemel hoopis heleda Muscovado suhkru või rafineerimata roosuhkru abil.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.