Suvine sidruni-ploomi juustukook

10 tk.

u.1.5 tundi + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (3 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
8 digestiivküpsist
40 g võid
40 g täistera tatart

Ploomikeedis
200 g kivideta ploome
50 g valget veini
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Sidrunijuustukook
3 munakollast
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
15 ml sidrunimahla
1/2 sidruni koor
300 g toorjuustu
300 ml vahukoort

Juhised

Purustage küpsised, sulatage või ja segage küpsisepuruga. Röstige tatar kuival pannil kergelt läbi ja laske jahtuda. Segage tatar küpsisepuruga ja suruge segu 18 cm diameetriga  lahtikäiva koogivormi põhja. Asetage vorm pooleks tunniks sügavkülma.

Valmistage ploomikeedis. Tõstke koostisained potti, kuumutage keemiseni ja keetke u. 4 minutit. Purustage blenderi abil ühtlaseks ja laske jahtuda.

Valage enamus keedisest 14 cm diameetriga koogivormi põhja, ülejäänu väiksematesse vormidesse (nendest tulevad koogikaunistused).Asetage vormid tunniks sügavkülma.

Vahustage munakollased tuhksuhkru ja glükoosisiirupiga. Lisage sidrunimahl, riivitud koor ja toorjuust ning segage ühtlaseks. Vahustage eraldi kausis koor ning segage õrnalt toorjuustuseguga.

Eemaldage koogipõhja vormilt serv ja asetage see natuke suurema (20 cm diameetriga) toidukilega vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja keskele. Tõstke suurim ploomikeedise ketas põhjale.

Valage enamus toorjuustusegust koogile. Ülejäänu valage väikestesse vormidesse (kaunistusteks). Asetage u. 4 tunniks sügavkülma.

Eemaldage vormiümbris ja toidukile ning kaunistage kook väiksemates vormides valmistatud toorjuustu ja keedise kujunditega ning värskete marjadega. Serveerimisel laske enne lahti lõikamist 15–20 minutit toatemperatuuril sulada.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.