Suvine sidruni-ploomi juustukook

10 tk.

u.1.5 tundi + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (3 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
8 digestiivküpsist
40 g võid
40 g täistera tatart

Ploomikeedis
200 g kivideta ploome
50 g valget veini
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Sidrunijuustukook
3 munakollast
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
15 ml sidrunimahla
1/2 sidruni koor
300 g toorjuustu
300 ml vahukoort

Juhised

Purustage küpsised, sulatage või ja segage küpsisepuruga. Röstige tatar kuival pannil kergelt läbi ja laske jahtuda. Segage tatar küpsisepuruga ja suruge segu 18 cm diameetriga  lahtikäiva koogivormi põhja. Asetage vorm pooleks tunniks sügavkülma.

Valmistage ploomikeedis. Tõstke koostisained potti, kuumutage keemiseni ja keetke u. 4 minutit. Purustage blenderi abil ühtlaseks ja laske jahtuda.

Valage enamus keedisest 14 cm diameetriga koogivormi põhja, ülejäänu väiksematesse vormidesse (nendest tulevad koogikaunistused).Asetage vormid tunniks sügavkülma.

Vahustage munakollased tuhksuhkru ja glükoosisiirupiga. Lisage sidrunimahl, riivitud koor ja toorjuust ning segage ühtlaseks. Vahustage eraldi kausis koor ning segage õrnalt toorjuustuseguga.

Eemaldage koogipõhja vormilt serv ja asetage see natuke suurema (20 cm diameetriga) toidukilega vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja keskele. Tõstke suurim ploomikeedise ketas põhjale.

Valage enamus toorjuustusegust koogile. Ülejäänu valage väikestesse vormidesse (kaunistusteks). Asetage u. 4 tunniks sügavkülma.

Eemaldage vormiümbris ja toidukile ning kaunistage kook väiksemates vormides valmistatud toorjuustu ja keedise kujunditega ning värskete marjadega. Serveerimisel laske enne lahti lõikamist 15–20 minutit toatemperatuuril sulada.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.