Suvine plaadikook põldmarjakreemi ja šokolaadiga

u. 30 tk

PT55M

1 tund

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

200 g martsipani
2 munavalget
75 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Võikreem
u. 90 ml põldmarjapüreed (u. 200 g põldmarjadest)
1 munakollane
180 g Dansukkeri tuhksuhkrut
200 g toasooja võid

Kate
200 g valget või tumedat šokolaadi

Juhised

Eelsoojendage ahi 180°C-ni.

Riivige martsipan ja segage munavalge ja pruuni suhkruga.

Määrige segu 20x30 cm küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpsetage ahju alumisel siinil 10-12 minutit, sõltuvalt sellest kui nätsket kooki eelistate. Jätke jahtuma.

Valmistage võikreem. Kuumutage põldmarja püree pidevalt segades potis läbi ja kurnake läbi peene sõela, et seemned eemaldada. Laske jahtuda.

Vahustage munakollased tuhksuhkruga. Lisage vahustamist jätkates vähehaaval või. Lisage põldmarjapüree ja vahustage ühtlaseks kohevaks vahuks. Asetage 20 minutiks külmikusse.

Määrige kreem ühtlase kihina koogipõhjale, asetage kook külma. Sulatage šokolaad vesivannil, määrige šokolaad koogile ja asetage uuesti külma. Serveerimisel lõigake kook tükkideks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.