Suvine pidulik kook

10 viilu

u. 2 tundi + külmkapi ja sügavkülma aeg

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Rabarberimoos leedriõiesiirupiga
250 g rabarberit
100 ml leedriõiesiirupit
125 g Dansukkeri moosisuhkrut

Vaht
50 ml vett
250 g Dansukkeri kristallsuhkrut
4–5 (135 g) munavalget
5 lehte želatiini
500 g vaarikaid (250 g püreed)
150 ml vahukoort
100 ml hapukoort

Põhi
4 muna
170 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
5 g küpsetuspulbrit
80 g kartulitärklist
60 g nisujahu

Beseekreem
8 (220 g) munavalget
200 g Dansukkeri kristallsuhkrut
340 g toasooja võid
3 g vanillisuhkrut

Juhised

Valmistage moos ja vaht päev enne koogitegu. Puhastage ja hakkige rabarber, valage potti, lisage ülejäänud koostisained, kuumutage keemiseni ja keetke madalal kuumusel umbes 7–8 minutit. Eemaldage vaht, vajadusel purustage blenderi abil ühtlaseks. Valage moos sooja puhtasse purki, sulgege purk ja säilitage jahedas.

Vahu valmistamiseks kuumutage vesi koos suhkruga keemiseni ja keetke keskmisel kuumusel kuni siirupi temperatuur on 121 °C. Vahustage munavalged, algul aeglaselt, kuid kui siirupi temperatuur on jõudnud 115 °C kraadini, siis kiiremini. Alandage vispli kiirust ja valage õige temperatuurini jõudnud siirup peene joana munavalge vahu hulka (jätkates vahustamist). Jätkake vahustamist kuni sefiir on jahtunud.

Leotage želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Purustage vaarikad ja suruge läbi sõela, et seemneid eemaldada. Kuumutage väike kogus vaarikapüreed kastrulis ja lahustage selles želatiin, seejärel lisage ülejäänud püree. Laske täielikult jahtuda. Lisage püreele õrnalt segades sefiir, vahustatud koor ja hapukoor. Valage enamus massist kahte silikoonvormi läbimõõduga 18 cm. Valage ülejäänud mass väiksematesse erineva kujuga vormidesse (kaunistusteks). Asetage üheks ööks külmikusse ja seejärel sügavkülma.

Kuumutage ahi 175 °C kraadini. Koogipõhjade valmistamiseks vahustage munad suhkruga kohevaks vahuks, lisage sõeludes kuivad koostisained, segage õrnalt ühtlaseks.

Jaotage taigen kahte lahtikäivasse koogivormi läbimõõduga 18 cm. Siluge taigen spaatli abil koogivormi servadeni. Küpsetage ahju alumisel siinil 18-20 minutit. Tõstke põhjad ahjust, laske veidi jahtuda ja kallutage koogid põhi ülespidi küpsetuspaberile. Laske täielikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahustage munavalgeid suhkruga, kuumutades segu samal ajal veevannil, kuni vahu temperatuur on 65–70 °C või kuni suhkur on täielikult lahustunud. Tõstke vaht veevannilt ja vahustage edasi tugevaks vahuks. Jätkake vahustamist kuni segu on jahtunud. Lisage vahustamist jätkates vähehaaval või, kui segu on ühtlane ja kreemjas, siis lisage vanillisuhkur. Valage kreem koogipritsi ja kinnitage pritsile ümmarguse kujuga otsik.

Komplekteerige kook. Selleks lõigake põhjad kaheks kihiks. Asetage esimene kiht koogialusele, määrige põhjale moosi ja asetage sellele üks vahuketastest. Asetage teine koogipõhjakiht vahukettale ja pritsige sellele kiht kreemi, siluge kreem spaatli abil laiali. Asetage järgmine koogikiht kreemile ning sellele teine vahuketas ja siis viimane koogikiht ja taas kreem. Pritsige kreemi ka koogi külgedele ja siluge. Asetage kook 20 minutiks sügavkülma. Pritsige koogile servadesse väikesed mütsikesed ja vormige neile kooginoa abil tipud. Kaunistage värskete marjade ja väiksemates vormides külmunud vahuga.

Hüva nõu: Laske koogil enne serveerimist toasoojas veidi seista, siis on kook mahlasem ja kreem pehmem.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Lihavõtte maiuspalad

Siit leiad nii küpsetisi, maiustusi ja magustoite retsepte tõeliselt rõõmsateks lihavõttepühadeks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.

Kohvijook

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Pannkoogid õunakompoti ja sidrunikreemiga

Pannkoogid

Pannkoogid meeldivad nii lastele kui täiskasvanutele. Pannkoogid sobivad ideaalselt vahepalaks, piknikukorvi, brunch’iks või magustoiduks ning neid on lihtne erinevate maitsvate lisanditega varieerida.

Apelsinimarmelaad

Tsitruste aeg

Kas saab olla midagi paremat kui alustada päeva nautides hommikukohvi või tee kõrvale röstsaiaviilu, millel sillerdab kutsuvalt maitsev omavalmistatud marmelaad? Talvistel poelettidel pikutavad hooaja tsitrusviljad pakuvad kuhjaga inspiratsiooni.

Šokolaadikook

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.