Suvine pidulik kook

10 viilu

u. 2 tundi + külmkapi ja sügavkülma aeg

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Rabarberimoos leedriõiesiirupiga
250 g rabarberit
100 ml leedriõiesiirupit
125 g Dansukkeri moosisuhkrut

Vaht
50 ml vett
250 g Dansukkeri kristallsuhkrut
4–5 (135 g) munavalget
5 lehte želatiini
500 g vaarikaid (250 g püreed)
150 ml vahukoort
100 ml hapukoort

Põhi
4 muna
170 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
5 g küpsetuspulbrit
80 g kartulitärklist
60 g nisujahu

Beseekreem
8 (220 g) munavalget
200 g Dansukkeri kristallsuhkrut
340 g toasooja võid
3 g vanillisuhkrut

Juhised

Valmistage moos ja vaht päev enne koogitegu. Puhastage ja hakkige rabarber, valage potti, lisage ülejäänud koostisained, kuumutage keemiseni ja keetke madalal kuumusel umbes 7–8 minutit. Eemaldage vaht, vajadusel purustage blenderi abil ühtlaseks. Valage moos sooja puhtasse purki, sulgege purk ja säilitage jahedas.

Vahu valmistamiseks kuumutage vesi koos suhkruga keemiseni ja keetke keskmisel kuumusel kuni siirupi temperatuur on 121 °C. Vahustage munavalged, algul aeglaselt, kuid kui siirupi temperatuur on jõudnud 115 °C kraadini, siis kiiremini. Alandage vispli kiirust ja valage õige temperatuurini jõudnud siirup peene joana munavalge vahu hulka (jätkates vahustamist). Jätkake vahustamist kuni sefiir on jahtunud.

Leotage želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Purustage vaarikad ja suruge läbi sõela, et seemneid eemaldada. Kuumutage väike kogus vaarikapüreed kastrulis ja lahustage selles želatiin, seejärel lisage ülejäänud püree. Laske täielikult jahtuda. Lisage püreele õrnalt segades sefiir, vahustatud koor ja hapukoor. Valage enamus massist kahte silikoonvormi läbimõõduga 18 cm. Valage ülejäänud mass väiksematesse erineva kujuga vormidesse (kaunistusteks). Asetage üheks ööks külmikusse ja seejärel sügavkülma.

Kuumutage ahi 175 °C kraadini. Koogipõhjade valmistamiseks vahustage munad suhkruga kohevaks vahuks, lisage sõeludes kuivad koostisained, segage õrnalt ühtlaseks.

Jaotage taigen kahte lahtikäivasse koogivormi läbimõõduga 18 cm. Siluge taigen spaatli abil koogivormi servadeni. Küpsetage ahju alumisel siinil 18-20 minutit. Tõstke põhjad ahjust, laske veidi jahtuda ja kallutage koogid põhi ülespidi küpsetuspaberile. Laske täielikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahustage munavalgeid suhkruga, kuumutades segu samal ajal veevannil, kuni vahu temperatuur on 65–70 °C või kuni suhkur on täielikult lahustunud. Tõstke vaht veevannilt ja vahustage edasi tugevaks vahuks. Jätkake vahustamist kuni segu on jahtunud. Lisage vahustamist jätkates vähehaaval või, kui segu on ühtlane ja kreemjas, siis lisage vanillisuhkur. Valage kreem koogipritsi ja kinnitage pritsile ümmarguse kujuga otsik.

Komplekteerige kook. Selleks lõigake põhjad kaheks kihiks. Asetage esimene kiht koogialusele, määrige põhjale moosi ja asetage sellele üks vahuketastest. Asetage teine koogipõhjakiht vahukettale ja pritsige sellele kiht kreemi, siluge kreem spaatli abil laiali. Asetage järgmine koogikiht kreemile ning sellele teine vahuketas ja siis viimane koogikiht ja taas kreem. Pritsige kreemi ka koogi külgedele ja siluge. Asetage kook 20 minutiks sügavkülma. Pritsige koogile servadesse väikesed mütsikesed ja vormige neile kooginoa abil tipud. Kaunistage värskete marjade ja väiksemates vormides külmunud vahuga.

Hüva nõu: Laske koogil enne serveerimist toasoojas veidi seista, siis on kook mahlasem ja kreem pehmem.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Semifreddo

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Pakkuge janukustutajat suvesoojuses! Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Leedriõie panna cotta laimimarinaadis marjadega

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.