Koostisosad
Põhi
250 ml rapsiõli
100 ml Kreeka jogurtit
3 muna
350 ml piima
425 g Dansukkeri kristallsuhkrut
10 g vanillisuhkrut
540 g tavalist jahu
5 g soodat
5 g küpsetuspulbrit
3 g soola
150 ml maasikamoosi
Täidis
250 g toorjuustu
500 ml vahukoort
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
1 laimi riivitud koor
1 sidruni riivitud koor
Kaunistamiseks
250 g maasikaid
Valgeid söödavaid lilli
Juhised
Kuumutage ahi pöördõhurežiimil 175°C-ni. Vooderdage 3 u. 18–20 cm läbimõõduga ümmargust ahjuvormi küpsetuspaberiga.
Kloppige kokku rapsiõli, jogurt, munad, piim, suhkur ja vanillisuhkur. Segage kausis kuivained omavahel ja lisage taignasse. Lõpuks lisage õrnalt segades maasikamoos.
Jaotage taigen võrdselt vormide vahel ja küpsetage ahjus umbes 30 minutit. Tõstke koogid vormidest ja kummutage need tagurpidi küpsetuspaberile. Laske täielikult jahtuda.
Täidis
Vahustage toorjuust kreemjaks. Lisage koor ja vahustage kohevaks. Segage hulka sidruni- ja laimikoor, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Hoidke külmikus, kuni olete valmis kooki kokku panema.
Koogi kokku panemine
Asetage üks kookidest alusele. Määrige kolmandik täidisest ühtlaselt koogile. Kõige peale laotage viilutatud maasikaid. Korrake seda kahe ülejäänud koogiga. Kaunistage söödavate lillede või muu meelepärasega. Külmkapis säilivad koogid umbes 1-2 päeva.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.