Suvine kook

Niiskel koogipõhjal värsked maasikad ja kohev toorjuustutäidis. Luksuslik maasikatort, mis ei jäta kedagi külmaks.

u. 12 tükki

PT1H

u. 2 tundi

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
250 ml rapsiõli
100 ml Kreeka jogurtit
3 muna
350 ml piima
425 g Dansukkeri kristallsuhkrut
10 g vanillisuhkrut
540 g tavalist jahu
5 g soodat
5 g küpsetuspulbrit
3 g soola
150 ml maasikamoosi

Täidis 
250 g toorjuustu
500 ml vahukoort
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
1 laimi riivitud koor
1 sidruni riivitud koor

Kaunistamiseks
250 g maasikaid
Valgeid söödavaid lilli

Juhised

Kuumutage ahi pöördõhurežiimil 175°C-ni. Vooderdage 3 u. 18–20 cm läbimõõduga ümmargust ahjuvormi küpsetuspaberiga.

Kloppige kokku rapsiõli, jogurt, munad, piim, suhkur ja vanillisuhkur. Segage kausis kuivained omavahel ja lisage taignasse. Lõpuks lisage õrnalt segades maasikamoos.

Jaotage taigen võrdselt vormide vahel ja küpsetage ahjus umbes 30 minutit. Tõstke koogid vormidest ja kummutage need tagurpidi küpsetuspaberile. Laske täielikult jahtuda.

Täidis
Vahustage toorjuust kreemjaks. Lisage koor ja vahustage kohevaks. Segage hulka sidruni- ja laimikoor, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Hoidke külmikus, kuni olete valmis kooki kokku panema.

Koogi kokku panemine
Asetage üks kookidest alusele. Määrige kolmandik täidisest ühtlaselt koogile. Kõige peale laotage viilutatud maasikaid. Korrake seda kahe ülejäänud koogiga. Kaunistage söödavate lillede või muu meelepärasega. Külmkapis säilivad koogid umbes 1-2 päeva.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.