Suvine kook

Niiskel koogipõhjal värsked maasikad ja kohev toorjuustutäidis. Luksuslik maasikatort, mis ei jäta kedagi külmaks.

u. 12 tükki

PT1H

u. 2 tundi

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
250 ml rapsiõli
100 ml Kreeka jogurtit
3 muna
350 ml piima
425 g Dansukkeri kristallsuhkrut
10 g vanillisuhkrut
540 g tavalist jahu
5 g soodat
5 g küpsetuspulbrit
3 g soola
150 ml maasikamoosi

Täidis 
250 g toorjuustu
500 ml vahukoort
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
1 laimi riivitud koor
1 sidruni riivitud koor

Kaunistamiseks
250 g maasikaid
Valgeid söödavaid lilli

Juhised

Kuumutage ahi pöördõhurežiimil 175°C-ni. Vooderdage 3 u. 18–20 cm läbimõõduga ümmargust ahjuvormi küpsetuspaberiga.

Kloppige kokku rapsiõli, jogurt, munad, piim, suhkur ja vanillisuhkur. Segage kausis kuivained omavahel ja lisage taignasse. Lõpuks lisage õrnalt segades maasikamoos.

Jaotage taigen võrdselt vormide vahel ja küpsetage ahjus umbes 30 minutit. Tõstke koogid vormidest ja kummutage need tagurpidi küpsetuspaberile. Laske täielikult jahtuda.

Täidis
Vahustage toorjuust kreemjaks. Lisage koor ja vahustage kohevaks. Segage hulka sidruni- ja laimikoor, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Hoidke külmikus, kuni olete valmis kooki kokku panema.

Koogi kokku panemine
Asetage üks kookidest alusele. Määrige kolmandik täidisest ühtlaselt koogile. Kõige peale laotage viilutatud maasikaid. Korrake seda kahe ülejäänud koogiga. Kaunistage söödavate lillede või muu meelepärasega. Külmkapis säilivad koogid umbes 1-2 päeva.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.