Sukaad

Suhkrustatud puuviljakoored võivad olla parim maius, kuid see on ka hea viis ülejäävate puuviljade kasutamiseks. Säilitage erinevate ökoloogiliselt puhaste tsitrusviljade koored ja kasutage neid magusate maiuspalade valmistamiseks. Varieerige suhkrustatud puuviljakoori vastavalt oma soovile ja maitsele.

1 purk

PT55M

50 minutit

Hinne (99 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

2-3 puhta koorega meelepärast tsitrusvilja (võivad erinevad olla)

Suhkrusiirup
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
150 ml vett
70 g Dansukkeri heledat siirupit

Katteks
Dansukkeri kristallsuhkrut

Juhised

Peske tsitrused leiges vees hoolikalt puhtaks. Koorige puuviljadelt pikkade õhukeste ribadena värviline osa koorest (valge osa on mõru maitsega). Lõigake ribad peenikesteks ribadeks.

Täitke kastrul veega, lisage kooreribad ja kuumutage keemiseni. Keetke umbes 5 minutit ning kurnake siis koored. Korrake protsessi veel üks kord.

Kuumutage suhkur, vesi ja siirup paksupõhjalises keedunõus keemiseni. Lisage kooreribad ja kuumutage madalal kuumusel u 15 minutit või kuni segu pakseneb.

Tõstke keedunõu pliidilt ja laske jahtuda. Tõstke kooreribad siirupist välja ja veeretage neid suhkrus.

Nõuanne
Kasutage sukaadist üle jäänud siirupit kokteilide valmistamisel või magustoitudele niristamiseks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.