Sukaad
Suhkrustatud puuviljakoored võivad olla parim maius, kuid see on ka hea viis ülejäävate puuviljade kasutamiseks. Säilitage erinevate ökoloogiliselt puhaste tsitrusviljade koored ja kasutage neid magusate maiuspalade valmistamiseks. Varieerige suhkrustatud puuviljakoori vastavalt oma soovile ja maitsele.
Koostisosad
2-3 puhta koorega meelepärast tsitrusvilja (võivad erinevad olla)
Suhkrusiirup
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
150 ml vett
70 g Dansukkeri heledat siirupit
Katteks
Dansukkeri kristallsuhkrut
Juhised
Peske tsitrused leiges vees hoolikalt puhtaks. Koorige puuviljadelt pikkade õhukeste ribadena värviline osa koorest (valge osa on mõru maitsega). Lõigake ribad peenikesteks ribadeks.
Täitke kastrul veega, lisage kooreribad ja kuumutage keemiseni. Keetke umbes 5 minutit ning kurnake siis koored. Korrake protsessi veel üks kord.
Kuumutage suhkur, vesi ja siirup paksupõhjalises keedunõus keemiseni. Lisage kooreribad ja kuumutage madalal kuumusel u 15 minutit või kuni segu pakseneb.
Tõstke keedunõu pliidilt ja laske jahtuda. Tõstke kooreribad siirupist välja ja veeretage neid suhkrus.
Nõuanne
Kasutage sukaadist üle jäänud siirupit kokteilide valmistamisel või magustoitudele niristamiseks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.