Sukaad

Suhkrustatud puuviljakoored võivad olla parim maius, kuid see on ka hea viis ülejäävate puuviljade kasutamiseks. Säilitage erinevate ökoloogiliselt puhaste tsitrusviljade koored ja kasutage neid magusate maiuspalade valmistamiseks. Varieerige suhkrustatud puuviljakoori vastavalt oma soovile ja maitsele.

1 purk

50 minutit

Hinne (17 tk)

Koostisosad

2-3 puhta koorega meelepärast tsitrusvilja (võivad erinevad olla)

Suhkrusiirup
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
150 ml vett
70 g Dansukkeri heledat siirupit

Katteks
Dansukkeri kristallsuhkrut

Juhised

Peske tsitrused leiges vees hoolikalt puhtaks. Koorige puuviljadelt pikkade õhukeste ribadena värviline osa koorest (valge osa on mõru maitsega). Lõigake ribad peenikesteks ribadeks.

Täitke kastrul veega, lisage kooreribad ja kuumutage keemiseni. Keetke umbes 5 minutit ning kurnake siis koored. Korrake protsessi veel üks kord.

Kuumutage suhkur, vesi ja siirup paksupõhjalises keedunõus keemiseni. Lisage kooreribad ja kuumutage madalal kuumusel u 15 minutit või kuni segu pakseneb.

Tõstke keedunõu pliidilt ja laske jahtuda. Tõstke kooreribad siirupist välja ja veeretage neid suhkrus.

Nõuanne
Kasutage sukaadist üle jäänud siirupit kokteilide valmistamisel või magustoitudele niristamiseks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.