Koostisosad
100 g võid
300 g nisujahu
4 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl purustatud kardemoni
5 tl küpsetuspulbrit
300 ml piima
3 munakollast
1/2 sidruni riivitud koor
3 munavalget
Sulatatud võid sõõrikupanni määrimiseks, tuhksuhkrut peale puistamiseks ja maitsvat moosi dippimiseks.
Juhised
Sulatage või ja laske veidi jahtuda.
Segage omavahel kõik kuivad koostisained. Lisage piim, munakollased, sulavõi ja riivitud sidrunikoor.
Vahustage munavalged ja segage õrnalt taignasse.
Kuumutage sõõrikupann ja määrige natukese sulavõiga.
Valage pannile nii palju tainast, et see peaaegu täidab panni sõõrikulohu. Küpsetage mõlemalt poolt kuldseks.
Laduge valmis sõõrikud tuhksuhkruga üle puistatud vaagnale.
Kui kõik sõõrikud on valmis, puistake kuhi tuhksuhkruga üle. Maitsevad veelgi paremini moosi sisse dipituna!
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.