Šokolaadipralineed

u. 20 tk

PT55M

1 tund

Hinne (50 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Karamellitäidis
150 ml vahukoort
45 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit

Pralinee kate
150 g tumedat šokolaadi

Maitsestamise variandid
• 50 g paprikapulbrit
• 1 1/4 tl piparmünti
• 1 g safranit
• 2 tl jahvatatud kaneeli
• 2 tl jahvatatud kardemoni

Juhised

Segage paksupõhjalises kastrulis suhkur, siirup ja koor ning kuumutage keemiseni. Alandage kuumust ja keetke kuni moodustub paks karamell (umbes 10 minutit). Jätke jahtuma.

Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Pintseldage pralineevormide sisemus vedela šokolaadiga üle ja asetage vormid külma. Korrake protseduuri veel üks kord ja laske vormidel külmas korralikult taheneda.

Valige meelepärane maitselisand, safrani puhul purustage safran enne lisamist uhmris peenikeseks puruks (purustamisel on abiks kui lisate 1 tl suhkrut).

Lisage maitseaine karamellile ja täitke pralineevormid 2/3 ulatuses täidisega. Katke täidis šokolaadikihiga (nii täidise lisamisel kui šokolaadist „kaane“ valamisel on abiks näiteks kreemiprits).

Asetage külmkappi tahenema. Valmis pralineed võib vormidest välja võtta kui šokolaad on tahenenud.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.